УКР РУС

Срна розгнівив Фортуну - свято закінчилося. Хорватія - Мексика - 1:3

24 червня 2014 Читать на русском

"Арена Пернамбуку" стала епіцентром боротьби за путівку в 1/8 фіналу Кубка світу.

Перед початком матчу друга сходинка належала збірній Мексики - у команди Еррери було на одне очко більше, ніж у хорватів. Відтак, Ель Трі сьогодні влаштовувала навіть нічия. А от "шашкові" після розгромної перемоги над Камеруном зобов'язані були здобувати ще одну звитягу.

І вже з перших хвилин стало зрозуміло, наскільки велике значення має мотивація. Команди гасали полем на високих швидкостях, не помічаючи центру поля. Наскільки ж це контрастувало з матчами третього туру в групі В! У першому таймі гра була приблизно рівною, хоча мексиканці вже тоді атакували значно гостріше. На 16-ій хвилині лише хрестовина врятувала Плетікосу після дальнього удару Еррери. А ще через три хвилини Перальта отримав право на рандеву з кіпером, проте дивовижним чином не зумів пробити по м'ячу. Тим часом хорватам бракувало фантазії. Нечасто підключалися по флангах Оліч та Срна. Манджукіч перебував на голодному пайку. На перший план вийшли Праньїч та Перішіч із дальніми, проте невлучними ударами.

Після відпочинку команди на тривалий час принишкли. Аж стався вибух! Срна руками (!!!) парирував удар Гуардадо зльоту - в межах свого карного, звісно. Проте Равшан Ірматов зробив вигляд, що нічого не помітив. До честі команди Мігеля Еррери, вона подала помсту холодною, відповівши суто по-спортивному. Через вісім хвилин після інциденту Рафа Маркес пробив головою по вкрай незручній для Плетікоси траекторії - 1:0. Хорватам тепер потрібно забивати аж двічі, а вони остаточно посипалися. Минає три хвилини, і контрольний м'яч проводить Гуардадо - після красивої комбінації Чічаріто і Перальти. М'яч Чічаріто вже нікого особливо і не здивував.

Наостанок балканці таки забили гол престижу, змусивши Очоа вперше на цьому турнірі вийняти м'яч із сітки своїх воріт, а також "відзначилися" вилученням. Що ж, це був надзвичайно драматичний і винятковий за красою поєдинок. В 1/8 побачимо дуелі Мексика - Нідерланди та Бразилія - Чилі.

Хорватія - Мексика - 1:3 (0:0)

Голи: Перішіч, 87 - Маркес, 72, Гуардадо, 75, Чічаріто, 82

Попередження: Ракітіч - Маркес, Васкес

На 89-ій хвилині вилучений Ребіч