УКР РУС

Срна: Потрібно вчитися жити без Луческу

20 липня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

Капітан донецького "Шахтаря" Даріо Срна під час відкритого тренування команди відповів на питання журналістів.

Про цілі на сезон та невдачі в Суперкубку

– Це і Ліга чемпіонів, і Кубок, і чемпіонат. Два роки поспіль програли чемпіонство, Суперкубок до цього вигравали, але цього разу програли, тому постараємося виконати завдання, які стоять перед нами. Що стосується матчу за Суперкубок, то ми вже розібрали цю гру, містер Фонсека зробив висновки з матчу, що було добре, що погано. Я думаю що ця команда буде рости і показувати результат.

Про новий формат чемпіонату

Має бути сильніший. Буде хороший чемпіонат, буде більше цікавих ігор, наприклад, "Динамо" – "Шахтар", "Динамо" – "Дніпро", "Олександрія", "Зоря", отже, рівень має бути вищий. Це буде залежати і від ситуації в Україні, дай бог все налагодиться і повернеться колишній формат чемпіонату. Але наша справа грати і тренуватися.

Різниця у тренерському підході Фонсеки і Луческу

– Футбольна мова одна. Звичайно, є інші моделі, інші вправи. Містер Луческу – легенда "Шахтаря", він багато зробив для клубу, для завоювання трофеїв, але треба навчитися жити без нього. Я йому побажав удачі в "Зеніті", я не сумніваюся, що він зможе побудувати хорошу команду. Думаю, що вболівальники "Зеніту" будуть задоволені тренером. А у нас є інша дорога, у нас є молодий амбітний хороший тренер, який показав себе в Португалії. Він заслуговує на повагу і заслуговує бути тренером "Шахтаря". Ми робимо те, що він говорить, ті вправи, відпрацьовуємо нові схеми. Ми раді що наша команда отримала такого фахівця і сподіваємося що вболівальники "Шахтаря" в майбутньому будуть задоволені результатами.

"Зеніт" Луческу продовжує перемагати в товариських матчах

Про відновлення сил після Євро-2016

– Я більше психологічно втомився, ніж фізично. Був такий період не дуже добрий. Але потрібно жити далі, потрібно грати і намагатися. Я ще раніше сказав, що збираюся закінчувати кар'єру в збірній. А зараз буду писати офіційний лист через 10 днів і повністю буду концентруватися на грі в клубі.

Про складнощі розуміння системи нового тренера

– Якщо дивитися на нашу гру з "Динамо", то ми показали досить непоганий футбол. Я вважаю, що "Шахтар" не може гірше, лише краще. Ми будемо додавати, тренуватися. Якщо футболіст хоче працювати, він швидко все зрозуміє.

Про колишнього партнера по команді Ігоря Дуляя у тренерському штабі

– Звичайно, ми сприймаємо його як тренера. Всі знають, скільки Ігор хорошого зробив для клубу, показав разом з Мігелем Кардосо в академії результат і гарну роботу, тому мені дуже приємно, що він тут. Такі люди і професіонали повинні бути тут.

Про майбутній матч першого туру чемпіонату України з "Зіркою"

– 90 відсотків ігор в чемпіонаті України, або навіть 95, залежать від "Шахтаря". При всій повазі до команд, у нас така кількість і якість гравців, що ми повинні змусити суперника проти нас грати не дуже добре. У нас є швидкісні футболісти, хороша організація. Але при цьому ми поважаємо кожного суперника, в тому числі "Зірку", яка вийшла в Прем'єр-лігу і буде намагатися показати максимум в матчі з нами.

Про найближчий матч Ліги чемпіонів з "Янг Бойз"

– Обговорювали, говорили в команді між собою. Всі знають. наскільки ця гра важлива для нас, адже ми дуже хочемо потрапити в Лігу чемпіонів. Легко не буде, але я думаю, що "Шахтар" буде додавати від гри до гри і в майбутньому ми будемо тільки сильніші.

Срна встановив новий рекорд в матчах за Суперкубок України