УКР РУС

Срна: Донбасу не допомагає жоден політик, лише Ахметов

30 серпня 2015 Читать на русском

Капітан "Шахтаря" Даріо Срна поділився думкою про ситуацію на Донбасі.

"Образи на львівських вболівальників? Іноді ми говоримо на емоціях. Це все було після матчів з "Дніпром" або "Динамо". Ми вже звикли і змирилися з цим. Другий раз привозимо Лігу чемпіонів до Львова. На жаль, не в Донецьк... Очікуємо хорошу підтримку, як в поєдинках з "Фенербахче", "Рапідом". Ми це заслужили. Немає ніякого конфлікту, нас добре прийняли у Львові, спасибі фанатам. Але все-таки наш дім у Донецьку!

Звичайно, Київ і Львів звикли і до нашої команди, і до ситуації в Донбасі. Але... Наприклад, я професійно перебудувався, а по-людськи не можу змиритися з тим, що відбувається. У мене один дім - це "Донбас Арена" і Донецьк. Так буде завжди. Чекаємо повернення. Києву та Львову спасибі, але в нашому серці Донецьк, ми відчуваємо себе частиною тільки цього міста.

У мене багато друзів у Донецьку. Якби ми грали вдома, тим же ПСЖ або "Мальме" довелося б проробити неймовірно складну роботу, щоб забрати у нас очки! Донеччани дзвонять, забувши про ситуацію, просять, щоб ми знову грали на "Донбас Арені". Вони чекають чогось хорошого, добрих новин. Люди вже нікому не вірять: читають новини - там політики щось обіцяють, кожен день щось говорять. А до конкретних дій не доходить! Я вважаю так: спочатку потрібно зробити, а потім вже розповідати... Людину характеризують вчинки, а не слова. Коли діти грають не з м'ячем, а зі снарядом, це для мене кінець. Я сам пережив війну! Не знаю, як політики можуть після такого не діяти. Я б пішов на будь-який крок, аби діти нормально жили і мами з колясками могли спокійно гуляти уздовж Кальміусу... Як приклад всім, президент нашого клубу, який не красується перед телекамерами, а реально допомагає. Він робить це душею і серцем. Йому не до футболу зараз - важливий мир в Донбасі.

З Рінатом Ахметовим спілкувався після матчу-відповіді з "Рапідом". Він привітав команду з виходом в групу, я передав хлопцям. Для нього це великий успіх. На жаль, не на "Донбас Арені"... Але ми всі сподіваємося на швидке повернення до Донецька. Чекаємо і ще раз чекаємо", - сказав Срна.

Раніше Даріо Срна поділився думкою про те, чому трансфер Андрія Ярмоленка не відбувся цим літом.