УКР РУС

Срна: Будемо атакувати, як і вдома

1 листопада 2011 Читать на русском

Капітан "Шахтаря" заявив, що гірники приїхали до Санкт-Петербургу за перемогою.

- Екс-капітан "Зеніта" Анатолій Тимощук завжди говорив про те, що в "Шахтарі" у нього був справжній друг - Даріо Срна. Ви радились перед візитом до Санкт-Петербурга з Анатолієм, як грати проти його колишньої команди?
- Тимощук - мій великий друг, і коли я приїхав до "Шахтаря", він мені дуже сильно допоміг. Вдячний йому за це. Той "Зеніт", коли в ньому грав Тимощук, і той, який є зараз, - це дві різні команди. Ми повністю вивчили "Зеніт", добре його знаємо. Очікуємо хорошу гру зі свого боку - вона буде краще, ніж у Донецьку. Сто відсотків.

- У чотирьох останніх матчах "Шахтар" пропускав по два голи. У чому причина такого браку в захисті? Чи вирішена ця проблема до завтрашньої гри?
- Проблема почалася з першої гри проти "Порту", коли був видалений Ракицький, одержав потім два матчі дискваліфікації. Потім отримав червону Чигринський. Ми допускали помилки, і самі "привозили" собі голи. У тій же грі з "Зенітом" дві помилки - два голи. Але у нас досвідчена та професійна команда, у нас хороший тренер, який направляє нас, говорить про помилки. Завтра постараємося зіграти без них, щоб не отримати гол.

- Ви нещодавно говорили про те, що готові зіграти всією командою набагато більш зібрано в обороні. Можна навіть сказати, від оборони. Вас влаштувала б нульова нічия? Або просто нічия?
- Ми приїхали до Санкт-Петербургу, щоб забрати три очки. Будемо атакувати, як і вдома. Можна взяти виїзну гру з "Динамо", яку ми добре провели саме на контратаках, де особливо досягли успіху Тейшейра, Дуглас, Едуардо і Вілліан. Тому у нас є надія і є час, щоб завтра забити гол.

- Після домашнього матчу з "Зенітом" гравці "Шахтаря" виглядали трохи пригніченими. Психологічно ви вже відновилися?
- Звичайно. Програючи "Металісту" 1:2, ми останні півгодини зіграли дуже добре. Показали характер, якість і навіть після цього обіграли на виїзді "Динамо" 3:2, а потім перемогли "Олександрію". Ми показали, що у нас немає ніякої паніки. Завтра у нас є привід не програти матч.

- Даріо, на "Донбас Арені" була фантастична підтримка вболівальників "Шахтаря". Ви готові до того, що завтра так само будуть заряджати енергією "Зеніт"?
- Я знаю, що у "Зеніта" хороша підтримка трибун. Завтра буде 25 тисяч чоловік, повний стадіон. Але ми всі професіонали, і ми звикли грати на такому рівні, так що нічого страшного для нас немає.