УКР РУС

Справу про переведення "Дніпра" в Першу лігу можуть затягнути на тривалий період

24 грудня 2016 Читать на русском

"Дніпро" отримав останній ультиматум від ФІФА і Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України.

Якщо до 18 січня 2017 року керівництво клубу не погасить борги перед колишнім головним тренером Хуанде Рамосом, КДК ФФУ наприкінці січня може ухвалити рішення про переведення "Дніпра" у Першу лігу.

Щоправда, як стало відомо "Футбол 24", мине приблизно місяць на ознайомлення клубу з цим рішенням. Крім цього, "Дніпро" матиме 21 день на подання апеляції в Спортивний арбітражний суд. Розгляд справи може зайняти від кількох місяців до року.

"ФФУ отримала повідомлення від ФІФА, що агент Хуанде Рамоса Селлер звернувся щодо повторного невиконання дисциплінарних рішень. Тому "Дніпру" дали шанс до 18 січня закрити заборгованість і надати підтверджувальні документи. В іншому випадку 31 січня "Дніпро" можуть перевести до нижчого дивізіону.

Зазначу, що вказана саме ця санкція. ФІФА не так часто застосовує такі суворі санкції, тому ми сподіваємося, що "Дніпро" все ж погасить заборгованості по справах у ФІФА і КДК ФФУ.

КДК розглядає справу про заборгованості перед помічниками Хуанде Рамоса. Стадія така, що "Дніпру" загрожує зняття 9 очок. Текст з мотивувальної частини вже відправлений, і "Дніпро" готує апеляцію. Чекаємо. 9 очок можуть бути зняті не раніше початку лютого, з огляду на всі терміни", – розповів каналу "Футбол 1" відповідальний секретар КДК ФФУ Ігор Грищенко.

"Дніпро" у Першій лізі за рішенням ФІФА: коли це може статися?

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу