УКР РУС

Спортивний директор "Ворскли" Слюсарєв: В кожну поїздку брав із собою жовто-блакитний прапор

2 травня 2017 Читать на русском

Спортивний директор "Ворскли" Геннадій Слюсарєв згадав про перший виїзд команди за кордон та прапор України на єврокубкових матчах.

– Пам'ятаєте свій перший виїзд за кордон?

– Здається, це була Мавританія. У нас вже була пізня осінь, але в Африці, куди традиційно літали багато радянських клубів, стояла справжня спека. До місця розташування ми прибули увечері, розташувалися в готелі, а вранці вийшли на прогулянку. Заглянули на базар, і яке ж було наше здивування, коли ми виявили, що там у продажу є клубні костюми... "Ворскли"! Причому вовняні, фабрики "Киянка". Виявляється, футболісти там побували.

– І як ви тоді зіграли?

– Виграли. У товариському матчі нам, якщо не помиляюсь, протистояв напівпрофесійний колектив. У той час африканський футбол тільки починав розвиватися, але вже було помітно, що місцеві гравці можуть далеко піти. Так воно й вийшло – подивіться, скільки сьогодні африканців виступає за провідні європейські клуби.

– Це правда, що на кожній передматчевій нараді єврокубкових матчів ви наполягали, щоб на стадіоні був присутній прапор України?

– Правда! За регламентом це було зовсім не обов'язково, але в кожну поїздку я брав із собою жовто–блакитне полотнище і з гордістю спостерігав за нашим прапором на всіх стадіонах.

– Вас виховували патріотами?

– Звичайно. Молоді зараз цього деколи не вистачає. Згоден, що час зараз дещо інший, але ж традиції старого покоління теж потрібно поважати. Мені здається, у "Ворсклі" з цим повний порядок.

"Полтава" гратиме домашні матчі на стадіоні "Ворскли"

, а також у Viber