УКР РУС

Співвласник Вест Хема Салліван відмивав гроші через клуб

26 березня 2018 Читать на русском

Власник 51,1 % акцій Вест Хема Девід Салліван за допомогою шахрайської схеми, до якої залучив і сам клуб, намагався уникнути сплати 700 тисяч фунтів податків.

Співвласник Вест Хема визнаний винним британським судом у приховуванні 700 тисяч фунтів від оподаткування, повідомляє BBC.

У ході судового розгляду з'ясувалося, що ще в 2010 році Салліван придбав 2 млн акцій, вартістю 1 фунт кожна, холдингової компанії, що володіє Вест Хемом. Пізніше він здійснив зворотній продаж, але вже за 1 фунт сумарно. Завдяки цьому Conegate Ltd Саллівана показала у звітності збитки в розмірі 2 млн фунтів і уникла сплати податків на суму 700 тисяч фунтів.

Тепер суд постановив, що ці кошти бізнесмен має сплатити до державної казни. Цей скандал не є першим за участі Саллівана. У 2009 році, коли він ще був президентом Бірмінгема, його арештували за шахрайство та фінансові махінації, та не змогли довести його провину.

Нагадаємо, що в матчі Вест Хема проти Бернлі (0:3) фанати "молотків" кинули монету в обличчя Девіда Саллівана, протестуючи проти власників клубу та результатів команди.

Кому належать українські клуби: олігархи, офшори, вбитий кримінальний авторитет