УКР РУС

Спільне рішення з Президентом України: УПЛ та інші ліги отримали фінальний вердикт щодо нового сезону

5 червня 2022 Читать на русском

Президент УАФ Андрій Павелко розповів про плани відновлення футболу в Україні під час воєнного стану. Кампанії 2022/23 бути!

"Я говорив з нашим президентом Володимиром Зеленським про те, наскільки важливо відволікти людей футболом. Від дітей до старих – усі зосереджені на війні. Щодня вони отримують інформацію про загиблих, про наслідки війни.

Зеленський провів розмову з легендарним володарем "Золотого м'яча", який став президентом свої країни

Ми говорили про те, що футбол має дуже велику силу, щоб допомогти людям думати про майбутнє, тому що зараз люди, звичайно, не в доброму гуморі. Вони – в найгіршому настрої. Говорили, як зробити, щоб футбол допоміг нам думати про майбутнє.

Тому ми разом із Президентом України ухвалили рішення, що в серпні відновимо чемпіонат України. Будемо грати на всіх рівнях: УПЛ, Перша ліга, Друга ліга, жіночий чемпіонат. На всіх рівнях ми розпочнемо у серпні. Рішення ухвалено спільно з Президентом України.

Я повідомив Чеферіну та Інфантіно, що ми відновимо чемпіонати під час воєнного стану в Україні, під бомбами. Ми розраховуємо на їхню підтримку, обговорюємо деталі. Також обговоримо з нашою військовою радою та урядом, як це безпечно все організувати", – цитує Павелка The Associated Press.

Нагадаємо, наприкінці квітня було оголошено про дострокове завершення УПЛ через повномасштабне вторгнення Росії, пізніше аналогічні рішення були ухвалені щодо Першої та Другої ліг.

Росія напала на Україну: Бейл поважає, але залякує нашу збірну, скандальний вкид перед Уельсом (LIVE)