УКР РУС

Спеція розгромила Торіно й офіційно зберегла прописку в Серії А

15 травня 2021 Читать на русском

Торіно в рамках 36-го туру Серії А зазнав розгромної поразки від Спеції. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

На 36-й тур Серії А припало і дербі Італії, і римське дербі, однак не менш важливу зустріч мали провести у Спеції, де однойменний клуб приймав Торіно. Обидві команди за два тури до завершення сезону трималися всього у чотирьох очках від зони вильоту – таким чином, перемога означала б офіційне збереження прописки в еліті. Крім того, гостям необхідно було реабілітуватись за ганебні 0:7 від Мілана посеред тижня, а господарі бажали перервати 6-матчеву безвиграшну серію.

"Продам Фіорентину за 335 млн євро, пропозиція діє 10 днів": президента "фіалок" розлютила критика у свій бік

Перший тайм туринці провалили капітально, завдавши всього два неточних удари по воротах. Спеція домінувала, заслужено відкривши рахунок на 19-й хвилині завдяки потужному удару Сапонари з лівого кута штрафного. На 42-й же "орлята" подвоїли перевагу з пенальті, який реалізував Нзола – втім, на старті другого тайму Торіно прокинувся, відквитавши один гол зі свого "11-метрового". 2:1!

Розвинути успіх "бики" не змогли. Результативний постріл Белотті став для гостей єдиним на наступні півгодини, а Спеція продовжила контролювати хід зустрічі. Як наслідок, на 74-й хвилині господарі забили втретє – це Нзола ударом з лету замкнув подачу зі стандарту. Після цього Торіно взагалі розклеївся, на 84-й хвилині пропустивши четвертий гол внаслідок навісу Фаріса та замикання від Ерліча. 4:1 – саме з цим рахунком матч і добіг кінця.

Спеція набрала 38 очок, піднявшись на п'ятнадцяту позицію в Серії А й відірвавшись від зони вильоту на сім залікових балів. Таким чином, "орлята" зберегли прописку в еліті. Торіно, маючи в активі 35 пунктів, опустився на сімнадцяту сходинку.

Дженоа – Аталанта: Маліновський голом та асистом увійшов в історію бергамасків – третя поспіль ЛЧ забезпечена