УКР РУС

Сопко: Не потрібно поспішати із поверненням до формату УПЛ з 16 командами

7 червня 2018 Читать на русском

Експерт Олександр Сопко прокоментував можливість збільшення УПЛ до 16 команд.

"Позитивно, що до останнього туру чемпіонату велася боротьба за медалі, а також за місце в УПЛ. Була інтрига, хоча раніше такого напруження не було. Звичайно, поділ команд на шістки трохи вдарив по інтересу вболівальників до цих матчів. Другій групі команд не вистачало матчів з грандами, але зате у них точилася запекла боротьба за місце під сонцем і майже всі команди вирішували свої завдання до останнього туру.

В УПЛ не виключають повернення до формату з 16 команд, та наразі жодної ясності немає

Думаю, що при форматі чемпіонату з 16 колективами такої інтриги в кінці сезону, коли майже не було прохідних матчів, ми б не отримали. Тому не впевнений, що варто поспішати з поверненням формату з 16 командами. Тому що, як і раніше, фінансовий стан клубів нестабільний. У підсумку ми бачимо, що навіть клуби з іменем, як Чорноморець, поступаються менш іменитим суперникам.

Очевидно, що ще пару років наш чемпіонат буде "штормити", тому що стабільних клубів-середняків у нас поки не передбачається. Можна зібрати і 20 колективів в Прем'єр-лізі і провести чемпіонат, але в плані розвитку це нічого не дасть. За багатьма аспектами більшість клубів не дотягують до рівня УПЛ. Складно розвивати футбол, коли в еліті є проблеми з виплатами зарплат", – цитує Сопка видання Команда 1.