УКР РУС

Сопко: Бачив у приході Луческу в Динамо більше ризику, ніж здорового глузду

16 травня 2021 Читать на русском

Екс-захисник Шахтаря та Динамо, а нині футбольний експерт Олександр Сопко зізнався, що залишився здивований успіхами румунського наставника у київській команді.

"Я був здивований запрошенням Мірчі Луческу на посаду головного тренера Динамо. Бачив у цьому більше ризику, ніж здорового глузду.

Луческу: У мене ще є енергія та ентузіазм, і немає причин йти на пенсію

Викликало подив і те, що по ходу чемпіонату румунському фахівцеві вдалося змінити гру команди, її рівень. Робота попередніх тренерів "біло-синіх" виявилася недостатньою для цього. Досвід Луческу і його добре знання українського футболу дозволили витягнути з динамівців додаткові ресурси.

І коли прийшли перші перемоги, а це сталося відразу, починаючи з Суперкубка, команду вдалося позитивно зарядити. Але ж до цього динамівці були пригнобленими. Колишні наставники Динамо намагалися вести команду в одному напрямку. А тут прийшов фахівець зі свіжим поглядом, з не замиленим оком. Луческу відразу вдалось вселити у підопічних впевненість, динамівці стали додавати від гри до гри. Мірча Луческу вміє будувати колектив і швидко знаходить потрібні важелі.

Здивувало те, як все швидко у Динамо вийшло. Це відбувалося на тлі падіння Шахтаря і ще більше переконувало у правильності обраного киянами шляху. Хотілося б частіше так дивуватися і щодо інших команд", – сказав Сопко у коментарі Zbirna.com.

Нагадаємо, у перший же сезон Луческу оформив з Динамо требл: кияни виграли золоті медалі УПЛ та завоювали Кубок і Суперкубок України.

Луческу на коні, полтавська магія, тренерські відкриття і скандали у чемпіонаті безхатченків – підсумки УПЛ 2020/21