УКР РУС

Сьомін порадив Шевченкові зайнятись тренерською діяльністю ...

20 червня 2011 Читать на русском

... щоправда поки що на перспективу.

Юрій Сьомін дав розширене інтерв'ю одному зі спортивних українських видань. Найцікавіші коментарі ЮрПалича пропонуємо вашій увазі.

Про конкурентноспроможність по відношенню до "Шахтаря":

"Донецький клуб справедливо завоював усі українські трофеї - з цим не посперечаєшся. А ми відстаємо, скрізь відстаємо ... Якщо раніше "Динамо" у всьому диктувало моду, то тепер, на жаль, диктує "Шахтар". Наше завдання - повернути колишні позиції. Будемо шукати свій шлях. Повторювати пройдений конкурентами не просто складно - безглуздо. Та й не кожній команді дано так вдало підбирати бразильських футболістів і домагатися з ними результату.

Вчому таємниця такого успіху "гірників"? Луческу видніше. Але мені основна причина бачиться у кваліфікованому тренерському штабі "Шахтаря". Було б безглуздо приховувати, що успіхи Мірчі викликають у мене захоплення. Однак ми постараємося зробити все, щоб конкуренція в золотій гонці знову загострилася до краю".

Про Діакате:

"Сенегалець буде корисний у будь-якому випадку. Досвідчений гравець, в минулому сезоні відіграв за "Ліон" 28 матчів. Забивав, хоча для гравця його амплуа це і не основний обов'язок. Так, в колишні часи до Діакате бували певні претензії, але тут, як кажуть, хто старе пом'яне ... Зараз Пап демонструє готовність знову закріпитися в "Динамо".

В оренду він не піде - це сто відсотків! От якщо буде серйозна пропозиція по гравцеві - сядемо з президентом і обговоримо. А поки він - гравець "Динамо" і готується з нами до нового сезону.

Про Корреа:

Поки не можу сказати нічого конкретного - крім того, що вважаю Корреа досвідченим гравцем і цілком допускаю, що в майбутньому сезоні він виявиться нам корисний. А ротація команді потрібна в будь-якому випадку. Інша справа, що в минулому чемпіонаті, маючи групу з двадцяти футболістів основного складу, ми намагалися дати шанс буквально кожному, але далеко не завжди ці спроби приносили успіх. Замінили велику групу гравців у Запоріжжі та Маріуполі - ви пам'ятаєте, чим справа обернулася. Є, втім, і зворотний приклад - вдалі ігри з "Кривбасом" і "Волинню". Словом, у хлопців, які не володіли в той час постійною практикою, раз на раз не припадав. І мені б не хотілося, щоб у черговому сезоні, розраховуючи на настільки ж компактну обойму, ми відчували, що в ній когось не вистачає".

Про Алієва:

"Він спробував змінити мою думку в кінцівці сезону, відзначившись у двох заключних матчах поспіль. Але по-справжньому здивував влітку, вирішивши вийти з відпустки і почати тренуватися на тиждень або навіть на вісім днів раніше партнерів. Хороший знак: є надія, що в новому сезоні Сашко постане перед нами колишнім Алієвим з новими ідеями".

Чи варто Шевченкові податись у тренери:

"Не думаю, що коректно обговорювати це питання сьогодні, коли Андрій ще залишається гравцем. Але у Шевченка великий, а за пострадянськими мірками просто величезний досвід, і якби він поцікавився моєю думкою, я би радив зайнятися нашої професією йому в перспективі"