УКР РУС

Соколовський: Гра "Шахтаря" затьмарила матчі українських клубів у Лізі Європи

8 листопада 2013 Читать на русском

Ветеран донецького "Шахтаря" Михайло Соколовський в інтерв’ю "Футбол 24" поділився враженнями від виступу українських клубів в єврокубках.

- Після Ліги чемпіонів, Ліга Європи виглядає трохи нудною, - каже Михайло Григорович. – Усі очікували, що "Дніпро" повинно перемагати "Пасуш". Так і сталося, дніпряни показали клас і здолали португальців. "Чорноморець" теж був зобов’язаний перемагати, але одесити не впоралися із цим завданням. Хоча їхній клас, що показала і сама гра, вищий, ніж у футболістів "Лудогорця". А ось "Динамо" осічки не припустилося. "Тун" - команда нижче середнього рівня, тому ніхто не вірив в диво, тобто перемогу швейцарців. Тому усе логічно.

- "Чорноморець" мав моменти, повинен був перемагати "Лудогорець". Можливо, одесити розплатилися за прихильність фортуни у попередніх іграх, коли вони часто перемагали із різницею в один гол?     

- Можливо, ви праві. Не завжди так триватиме, коли фортуна на твоїй стороні. "Лудогорець" - об’єктивно слабший, за "Чорноморець". Але так склалося, що одесити не реалізували свої моменти.

- "Шахтар", завдяки нічиї із "Байєром, реабілітувався перед своїми уболівальниками за попередню нищівну поразку?
 
- Я ні від кого не чув, що "Шахтар" провів погану гру. По напрузі, по своєму значенню, ця гра затьмарила матчі наших команд в Лізі Європи. Шкода, що не вдалося "гірникам" здолати "Байєр". Донеччани мали справу із німецькою дисципліною, хорошим, злагодженим захистом. Тому і моментів у них було не багато. Вважаю, що "Шахтар" ще здатен вийти із групи. Іспанців треба обов’язково перемагати, а там може десь пощастити.

Розмовляв Гліб Ваколюк