УКР РУС

Соколовський: Біда "Нордшелланда" в тому, що "Шахтарю" потрібні очки

20 листопада 2012 Читать на русском

Ветеран донецького "Шахтаря" Михайло Соколовський в інтерв'ю "Футбол 24" поділився сподіваннями на гру "гірників" розіграшу Ліги чемпіонів проти "Нордшелланда" із Данії.

- Михайло Григорович, найперше про невдачу “Шахтаря” у матчі з київським “Арсеналом”. Яка причина поразки “гірників”?

- Причина поразки у тому, що футболісти “Шахтаря” розслабилися, вони уже тримали в голові наступний матч в Лізі чемпіонів. Все-таки відрив від переслідувачів у “гірників” величезний, тому вони дозволили собі послаблення. Ніхто не думав про “Арсенал”, усі дивилися на гру проти “Нордшелланда”. Та і склад на той матч був не оптимальний.

- Кажуть, порядок б'є клас. Погоджуєтеся, що цю тезу підтвердив “Арсенал” у грі із “Шахтарем”? І чи не напрошуються в цьому контексті паралелі з “Нордшелландом”, який також може класу “гірників” протиставити порядок?

- Не існує команд, які ніколи не програють. “Барселона” чи “Реал” також зазнають невдач. Усі рано чи пізно спотикаються. Колись “Шахтар” програв “Оболоні”. І де зараз “пивовари”? Цього разу був день “Арсеналу”, який вдало зіграв. До речі, чи не єдиний спосіб обіграти “Шахтар” - це великими силами оборонятися і розраховувати на стрімкі контратаки.

- Гадаєте, що “Нордшелланд” також сповідуватиме захисну тактику?

- Матч в Донецьку показав, що датчани не хочуть повністю зосереджуватися на захисті. Вони намагалися атакувати. Інша справа, що “Шахтар” - команда вища класом, тому не дозволяла суперникам робити те, що вони хотіли.

Удома “Нордшелланд”, перед своїми уболівальниками, думаю, також намагатиметься атакувати. Датчанам конче потрібні три очки. Але їхня біда в тому, що донеччанам також потрібні ці очки (сміється). Впевнений, “Нордшелланд” не гратиме в закритий футбол. Втім, завдяки потужній лінії півзахисту “Шахтар” диктуватиме датчанам свою гру.

- Михайло Григорович, з яким рахунком завершиться матч “Нордшелланд” - “Шахтар”?

- Для “гірників” головне не рахунок, а перемога. Якщо ж пофантазувати, то, думаю, “Шахтар” переможе з рахунком 2:1.

Розмовляв Андрій Захарчук