УКР РУС

Сьогодні Збори учасників УПЛ приймуть рішення про заміну донецького "Металурга"

14 липня 2015 Читать на русском

Перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко прокоментував ситуацію із заміною донецького "Металурга" в УПЛ.

"Почнемо з того, що заява донецького "Металурга" датована 9 липня 2015. До цього моменту загальні Збори Прем'єр-ліги 17 червня і виконком ФФУ 18 червня вже затвердили підсумки спортивного сезону-2014/2015. Таким чином, заява "Металурга" припадає на міжсезоння, коли вже не діє попередній регламент Прем'єр-ліги і не набув чинності регламент новий - змагання ще не почалися.

Ця ситуація не передбачена статутом ФФУ, регламентом УПЛ і договором між Прем'єр-лігою та Федерацією футболу про проведення змагань.

По-перше, "Іллічівець" посів останнє місце і вибув з Прем'єр-ліги, його місце зайняла "Олександрія", що виграла Першу лігу. У той же час "Металург" за підсумками сезону-2014/2015 зберіг місце в ПЛ.

По-друге, необхідно взяти до уваги проект об'єднання двох професійних футбольних клубів: ФК "Металург" і ФК "Сталь". Саме в рамках цього проекту "Сталь" вийшла зі складу Професіональної футбольної ліги України.

По-третє, "Сталь" посіла високе друге місце в Першій лізі сезону-2014/2015.

По-четверте, дніпродзержинський клуб пройшов атестацію і висловив бажання брати участь у змаганнях Прем'єр-ліги.

Отже, слід з увагою і повагою поставитися до рішення, яке Прем'єр-ліга, мабуть, прийме на своїх загальних зборах у вівторок, 14 липня, проте остаточне рішення - за виконкомом ФФУ. Упевнений, члени Виконкому вивчать і зважать всі обставини і факти, після чого підійдуть до голосування самим що не є відповідальним чином", - сказав Бандурко.

Нагадаємо, що "Металург" оголосив про своє банкрутство і його місце в УПЛ мають зайняти "Іллічівець" або "Сталь".