УКР РУС

Сльози "слонів" - Браун Ідейє у півфіналі. Кот-д'Івуар - Нігерія - 1:2. ВІДЕО

3 лютого 2013 Читать на русском

Найочікуваніший зі чвертьфіналів Кубка африканських націй. Нападник київського "Динамо" вийшов зі старту і відпрацював на славу.

Потужні "слони", фаворити №1 турніру, нічого не змогли вдіяти із молодою командою "суперорлів".

У квітні 2012-го "Челсі" розглядав кандидатуру Ідейє як одного із тих форвардів, що здатні замінити Дрогба. Сьогодні ми отримали чудову змогу наочно переконатись у здатності Брауна приносити максимальну користь своїй команді навіть без забитих голів. У першому турі він зробив блискучу заявку на те, аби стати найкориснішим у команді Кеші. Потім щось не склалось і він "динамівець" почав отримувати менше ігрового часу від тренера "суперорлів". Сьогодні має бути знову основа.

Команди грали між собою двічі: у 2006-му, у півфінальному матчі КАН "слони" перемогли 1:0, а у 2008-му з таким же рахунком здолали нігерійців на груповій стадії.

Гра футболістів з Берега Слонової Кістки, звичайно, не бездоганна, але вражає кількість забитих голів, та й пунктів зібрали івуарійці аж 7, хоча суперники не виглядали найпростішими.

У звітному матчі дуже несподівано нігерійська команда вирішила зіграти першим номером. Івуарійці до такого нахабства в Африці незвичні, та вони мов яка "Барса". А ось команда Кеші вирішила зі старту притиснути суперників. Двічі головою міг забивати Ідейє, та позиції були не з найзручніших і куля летіла повз ворота. Потім Браун вирішив зробити все, аби забив Еменіке, але "спартаківець" фатально промазав. І все ж саме Еменіке виправився перед самою перервою, запустивши таку ракету по воротах Баррі, що той так і не зрозумів, як м'яч опинився у сітці.

По перерві нарешті почали домінувати "слони", але їх спурту вистачило на гол і 15 хвилин. Далі ініціативу знову перехопили "суперорли", які й й втілили її у закономірне взяття воріт на вагу півфіналу.

Покоління Дрогба, Туре, Калу, Зокора та Ромаріка знову не зуміло повторити досягнення своїх побратимів із 1992-го року. І навряд чи вже це зробить - молодшими ніхто з них не стає.

Майже фінал, панове, адже й нігерійці не остання команда на континенті, вдався на славу У деталях ознайомитись із його перебігом Вам допоможе розширена онлайн-трансляція Кот-д'Івуар - Нігерія.

Кот-д'Івуар - Нігерія. 1:2 (0:1)

Голи: Тіоте, 50 - Еменіке, 43, Мба, 78

Кот-д'Івуар: Баррі, Калу, Бамба, Тьєне, Тіоте, Зокора, Яя Туре, Ромарік, Ебуе, Дрогба, Жервінью

Нігерія: Еньяма, Омеруо, Обоабона, Емброуз, Елдерсон, Мба, Оназі, Обі Мікель, Ідейє, Еменіке, Мозес