УКР РУС

Слово бере Торрес. Анонс 11 туру АПЛ

10 листопада 2012 Читать на русском

Протистояння "Челсі" і "Ліверпуля" - це матч рівних суперників, але гра в одні ворота.

Ще зовсім недавно були часи, коли ці клуби наминали один одному чуби у чвертьфіналі Ліги чемпіонів. Їх епохальний весняний матч 2009-го, який закінчився неймовірною нічиєю 4:4, зобов'язаний пам'ятати кожен, хто вважає себе серйозним вболівальником. Тоді до півфіналу потрапили саме "аристократи", які у першому поєдинку відсвяткували перемогу - 3:1. А ось після цього стосунки в чемпіонаті набрали іншого забарвлення - гра пішла в одні ворота, і аж ніяк не ліверпуліанські.

Останніми роками "Ліверпуль" намагається виборсатися з в'язкої смуги стагнації і піднятися на рівень тієї команди Рафи Бенітеса, яка "рулила" і в чемпіонаті, і у єврокубках. Змінюються тренери, певні гравці, однак у поєдинках з "Челсі" вони неодмінно стають "синім" упоперек горла. Останні чотири матчі в чемпіонаті – і всі на користь Мерсисайду. Мають підопічні Брендана Роджерса шанс продовжити приємну для себе традицію ще й у неділю. «Челсі» провів надзвичайно енерговитратний поєдинок проти «Шахтаря», досягнув титанічної перемоги, а це породжує мимовільний емоційний спад та порожнечу.

Матч 2009-го

Звісно, Ді Маттео вимагатиме від своїх футболістів лише перемоги – перше місце втрачено, тож потрібно зробити все можливе, щоб не відпустити «МЮ» у відрив. Інше питання – чи зуміють лондонські віртуози подолати потужну оборону «Ліверпуля», куди, до слова, встигнуть повернутися із лазарету Глен Джонсон і Пепе Рейна. В «аристократів» після дискваліфікації вийде капітан Джон Террі. Багато чого залежатиме від того, чи піде гра у Фернандо Торреса. Найкращі часи Ель Ніньо промайнули на «Енфілді», а його трансфер у «Челсі» можна скоріше назвати невдалим, аніж навпаки. Проте гол у ворота «Лівера», а ще краще – не один, дещо стулять пельки персональним скептикам Торреса.

Не менш помітний матч відбудеться на «Еттіхад Стедіум». Справи в «Ман Сіті» від матчу до мату стають більш кепськими (особливо – на євроарені), тож настрій у роздягальні «блакитних» - не найкращий. Іронія в тому, що саме «Ман Сіті» залишається єдиним клубом чемпіонату, який ще не програвав у новому сезоні. Скептики саркастично посміхаються, адже матчі проти «МЮ», «Челсі», «Тоттенхема» у Манчіні ще попереду, а проти «Арсенала» і «Ліверпуля» його команда мала непереконливий вигляд, і лише чималими зусиллями відстояла нічийні рахунки.

«Тоттенхем» їде в Манчестер з твердим наміром реваншуватися за ганебну поразку від «Вігана». Віллаш-Боаш не приховує того, що очікує від «шпор» максимального результату в поєдинку проти чинних чемпіонів. В попередньому матчі на цій арені суперники видали супердраматичний поєдинок, тож хочеться, щоб вони не занижували взяту висоту.

Який тур без лондонського дербі? Цього разу розбірки на берегах Темзи мають намір влаштувати «Арсенал» і «Фулхем». «Канонірам» завжди доводилося непросто з «котеджерами». Якщо команда Венгера перемагає, то лише з мінімальним рахунком і чималою витратою енергії. Бойова нічия з «Шальке» дещо бентежить прихильників «Арса». З одного боку – результат не найгірший, з іншого – втрачена перевага в два м’ячі. От і гадай тепер, чи одужує пацієнт від болячки, яка підкосила його орієнтовно місяць тому – після блискучої перемоги над «Вест Хемом».

А «молотки» тим часом завітають у гості до «Ньюкасла». Тут також напружене протистояння очікується. Хоча б тому, що Кевін Нолан і Енді Керрол – це колишні лідери безжальних нальотів «сорок». І якщо Нолан вже прикипів до «Аптон Парк», бо там працює «його» тренер Сем Аллардайс, то Керрола ще можна повернути до отчого гнізда. Принаймні, наставник «Ньюкасла» не приховує того, що клуб розглядає можливість придбання таранного нападника з хвостиком.

Ну а на дні таблиці – свої пристрасті. Зокрема, «Редінг» спробує здобути таки першу перемогу, як і КПР. Суперники в них хоч і непрості («Норвіч» і «Сток»), та все ж… Якщо їх не перемогти, тоді кого? І що робити в такому випадку серед еліти? Запитання риторичні.

«Арсенал» - «Фулхем»

Попередні матчі: 2:1 (Насрі-2 – Камара), 2:2 (ван Персі, Волкот – Сідвелл, Замора), 1:1 (Вермален – Вермален, автогол), 1:2 (Кошельни – Сідвелл, Замора)

Прогноз «Футболу 24»: 1:1

«Евертон» - «Сандерленд»

Попередні матчі: 2:2 (Кехілл, Артета – Велбек-2), 2:0 (Бекфорд-2), 1:1 (Бейнс – Колбек), 4:0 (Гуйє, Пієнар, Осман, Анічебе)

Прогноз «Футболу 24»: 2:0

«Редінг» - «Норвіч»

Прогноз «Футболу 24»: 2:1

«Саутгемптон» - «Суонсі»

Прогноз «Футболу 24»: 1:2

«Сток Сіті» - КПР

Попередні матчі: 2:3 (Волтерс, Шоукрос – Хельгюсон-2, Янг), 0:1 (Сіссе)

Прогноз «Футболу 24»: 2:2

«Віган» - «Вест Бромвіч»

Попередні матчі: 1:0 (Мозес), 2:2 (Н’Зогбія, Вотсон – Одемвінгі, Фортюне), 2:1 (Мозес, Гомес – Рід), 1:1 (Макартур – Шарнер)

Прогноз «Футболу»: 1:1

«Астон Вілла» - «МЮ»

Попередні матчі: 2:2 (Янг, Олбрайтон – Македа, Відіч), 1:3 (Бент – Руні-2, Відіч), 0:1 (Джонс), 0:4 (Руні-2, Велбек, Нані)

Прогноз «Футболу 24»: 0:2

«Ман Сіті» - «Тоттенхем»

Попередні матчі: 0:0, 1:0 (Крауч, автогол), 5:1 (Джеко-4, Агуеро – Кабул), 3:2 (Насрі, Лескотт, Балотеллі – Дефо, Бейл)

Прогноз «Футболу 24»: 2:1

«Ньюкасл» - «Вест Хем»

Попередні матчі: 2:1 (Нолан, Керрол – Коул), 5:0 (Бест-3, Нолан, Ловенкрандс)

Прогноз «Футболу 24»: 2:1

«Челсі» - «Ліверпуль»

Попередні матчі: 0:2 (Торрес-2), 0:1 (Мейрелеш), 1:2 (Старрідж – Родрігес, Джонсон), 1:4 (Рамірес – Есьєн, авто гол, Хендерсон, Аггер, Шелві)

Прогноз «Футболу 24»: 2:1

У шостому турі протистояння «редакція-читачі» я зіграю з Романом Мацьківим. Попередні п’ять партій закінчилися перемогами «Футболу 24». Як воно буде зараз?

Прогноз Романа Мацьківа

«Арсенал» - «Фулхем» - 1:0
«Евертон» - «Сандерленд» - 1:0
«Редінг» - «Норвіч» - 1:1
«Саутгемптон» - «Суонсі» - 1:2
«Сток Сіті» - КПР – 1:2
«Віган» - «Вест Бромвіч» - 1:2
«Астон Вілла» - «МЮ» - 0:1
«Ман Сіті» - «Тоттенхем» - 1:1
«Ньюкасл» - «Вест Хем» - 1:1
«Челсі» - «Ліверпуль» - 3:1

Олег Бабій, Футбол 24