УКР РУС

Слово бере "Ліверпуль". Анонс 25 туру АПЛ

8 лютого 2014 Читать на русском

Вже через годину з "копійками" стартує ураганний матч на "Енфілді". Він і буде головною подією туру.

Своєю доволі сенсаційною перемогою в Манчестері "Челсі" поставив у незручне становище не лише "Ман Сіті". Під загрозою опинилися наміри "Арсенала" та "Ліверпуля", яким належить відкрити 25 тур. "Каноніри" отримали другого конкурента, який небезпечно дихає в спину. Мерсисайд же опинився на ще більшій відстані від третьої сходинки, яка дає змогу напряму кваліфікуватися в Лігу чемпіонів.

Ситуація така: у випадку поразки в рідних стінах, а також вельми ймовірних перемогах "Челсі" і "Ман Сіті", прірва між четвертим і третім щаблем поглибиться до майже катастрофічних 9 балів. Що вже казати про рожеву чемпіонську мрію! Однак давайте уявимо на хвилинку, що браві хлопці Роджерса сьогодні таки зламають опір "Арсеналу". Це означатиме, що перегони за титул отримають четвертого учасника - від четвертого місця "червоних" відділятимуть максимум шість очок. Хороший стимул, аби викластися сьогодні по-максимуму, чи не так?

До того ж, господарям "Енфілда" не потрібно тримати в голові матчі єврокубків, як от "Арсеналу". Арсену Венгеру натомість не позаздриш. Гра проти "Ліверпуля" розпочинає для "канонірів" надзвичайно насичений і максимально складний виток поєдинків практично на всіх фронтах: "МЮ", "Тоттенхем", "Челсі" в чемпіонаті, "Ліверпуль" в Кубку, "Баварія" в Лізі чемпіонів. Французький метр підбадьорює підопічних і самого себе, мовляв, "ми перебуваємо на хорошому ходу", однак лише безнадійний оптиміст може не вірити в те, що десь-таки "каноніри" свої позиції здадуть. Тут би зробити ставку на пріорітетний турнір, яким, найімовірніше, може стати якраз чемпіонат - вперше за кілька останніх років "Арсенал" дуже близький до чемпіонських медалей.

Щодо кадрових втрат, то перед сьогоднішнім побаченням вони чималі з боку обох клубів. Роджерс змушений шукати варіанти без Аггера, Лейви, Сахо, Джонсона. Венгер найбільше перейматиметься травмами Волкотта, Ремзі, а також дискваліфікацією Фламіні. І все ж, коли зустрічаються такого рівня суперники, кадрові втрати зазвичай не позначаються на градусі інтриги. Обов'язково завітайте на нашу текстову онлайн-трансляцію, яка розпочнеться о 14:45.

До речі, конкуренти "Арсеналу" і "Ліверпуля" не дріматимуть. "Челсі" приймає обеззброєний продажем Кабая і дискваліфікацією Ремі "Ньюкасл", тож особливих проблем у Моурінью зі здобуттям трьох очок не повинно виникнути. "Ман Сіті" їде на "Карроу Роуд" до "Норвіча", а це означає, як мінімум, чотири-п'ять голів у зустрічі. З часу повернення "канарок" в еліту, а це п'ять побачень команд між собою, вони наклепали 32 (!) м'ячі, вісім з яких - в активі "Норвіча". Буде весело!

З-поміж інших поєдинків дуже цікавим принаймні за обгорткою обіцяє бути зустріч "Тоттенхема" і "Евертона", які намагаються нав'язати "Ліверпулю" боротьбу за Лігу чемпіонів. "Шпорам" вже другий сезон поспіль не вдається обіграти "іриски", але зараз біля керма команди - Тім Шервуд, який вже привчив публіку до хороших результатів. Це буде завтра. Ну а сьогодні я б не рекомендував пропускати валлійське дербі між "Суонсі" та "Кардіффом", яке розпочнеться о 19:30. Перша партія була за тоді ще командою Малкі Маккея, який виграв дуель у тоді ще наставника "лебедів" Мікаеля Лаудрупа. Зараз ні першого, ні другого в командах вже немає. Зате є пристрасні гравці, які не забули, наскільки спекотною була гра першого кола.

"Евертон" - без Лукаку

"Ліверпуль" - "Арсенал"

Попередні матчі: 2:0 (Ремзі, автогол, Суарес), 1:2 (Кошельни, автогол - ван Персі-2), 0:2 (Подольскі, Касорла), 2:2 (Суарес, Хендерсон - Жиру, Волкотт), 0:2 (Касорла, Ремзі)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Астон Вілла" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 3:0 (Даунінг, Петров, Мілнер), 2:1 (Бент, Агбонлахор - Кін), 0:1 (Нолан), 2:1 (Бентеке, Н'Зогбія - Вествуд, автогол), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Челсі" - "Ньюкасл"

Попередні матчі: 3:0 (Дрогба, Калу, Старрідж), 0:2 (Сіссе-2), 2:0 (Азар, Торрес), 2:3 (Лампард, Мата - Гутьєрес, Сіссоко-2), 0:2 (Гуффран, Ремі)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Крістал Пелас" - "Вест Бромвіч"

Попередні матчі: 0:2 (Берахіно, Макоулі)

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Норвіч" - "Ман Сіті"

Попередні матчі: 1:5 (Морісон - Агуеро, Насрі, Туре, Балотеллі, Джонсон), 1:6 (Сурман - Тевес-3, Агуеро-2, Джонсон), 3:4 (Пілкінгтон, Мартін-2 - Джеко-3, Агуеро), 3:2 (Пілкінгтон, Холт, Хоусон - Родвелл-2), 0:7 (Джонсон, автогол, Сілва, Настасіч, Негредо, Туре, Агуеро, Джеко)

Прогноз "Футболу 24": 1:3

"Саутгемптон" - "Сток Сіті"

Попередні матчі: 3:3 (Ламберт, Родрігес, Вілкінсон, автогол - Джонс, Апсон, Камерон), 1:1 (Ламберт - Крауч), 1:1 (Родрігес - Беговіч)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Сандерленд" - "Халл Сіті"

Попередні матчі: 0:1 (Сагбо)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Суонсі" - "Кардіфф"

Попередні матчі: 0:1 (Колкер)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Тоттенхем" - "Евертон"

Попередні матчі: 2:0 (Леннон, Ассу-Екотто), 0:1 (Єлавіч), 1:2 (Демпсі - Пієнаар, Єлавіч), 2:2 (Адебайор, Сігурдсон - Ягелка, Міральяс), 0:0

Прогноз "Футболу 24": 2:2

"МЮ" - "Фулхем"

Попередні матчі: 5:0 (Велбек, Нані, Гіггз, Руні, Бербатов), 1:0 (Руні), 3:2 (ван Персі, Кагава, Рафаель - Дафф, Відіч, автогол), 1:0 (Руні), 3:1 (Валенсія, ван Персі, Руні - Кацанікліч)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87