УКР РУС

Словенія - Україна. Наші оцінки: спонсори нічних аптек

18 листопада 2015 Читать на русском

"Футбол 24" оцінює дії гравців команди Михайла Фоменка у вирішальному матчі плей-офф кваліфікації на Євро-2016.

Оцінки: 5 - відмінно, 4 - добре, 3 - задовільно, 2 - погано, 1 - жахливо.

Андрій П'ятов - 4

Намагався врятувати команду від голу, але захисники не підстрахували. У другому таймі на рахунку Андрія повноцінний сейв після удару Цесара впритул. Надзавдань перед ним словенці не ставили, а зі своєю роботою впорався. Разом із Ярмоленком - один з героїв матчу. А ще - безумовний герой за підсумками всієї "єврокампанії".

Артем Федецький - 3

Самовіддано врятував ворота в епізоді на 11-й хвилині, заблокувавши удар Новаковіча. Але лише на секунду відтермінував взяття воріт. Грубо помилився, махнувши повз м'яч ногою в першому таймі. У другому був надійний позаду, чим розв'язав руки герою матчу Ярмоленку.

Євген Хачеріді - 3,5

У настільки брудній грі за відомого правдоруба Хачеріді відразу стало страшно. Зіграв для себе відповідно: і красиві чисті відбори, і невиправдані фоли - весь "набір" з арсеналу Жені. Але - о, диво! - завершив матч без жовтої картки.

Ярослав Ракицький - 2,5

Помилився на 11-й хвилині, неправильно вибравши позицію і не дотягнувшись до м'яча. Іноді плутав самовідданість з відвертою панікою, вибиваючи м'ячі "аби-куди".

В'ячеслав Шевчук - 3

Конструктивна гра у Слави не пішла, а в захисті грав "не просто, а дуже просто", як сказав коментатор Віктор Вацко під час телетрансляції. Втім, результат все перекриє!

Тарас Степаненко - 2,5

Багато-хто чекав виходу в старті Тараса, але не замість Дениса Гармаша. Очікувалося, що він замінить Сидорчука.
Програв верхову боротьбу Безяку, нижчому за Тараса за зростом  в епізоді з пропущеним м'ячем. Кампль дозволяв якщо не все, то дуже багато. Але у другому таймі виправився.

Сергій Сидорчук - 2,5

У креативі (а саме він з трійки центрхавів, схоже, відповідав за нього) не досяг успіху. У захисті був не надто хорошим помічником Рибалці і Степаненку. Його заміна напрошувалася.

Сергій Рибалка - 2,5

Ще в першому таймі отримав зовсім не обов'язкову жовту картку, наступивши на гомілкостоп супернику, коли той вже був без м'яча. Не дуже надійно грав у захисті, а у сфері створювання моментів не схожий сам на себе.

Андрій Ярмоленко - 4

Відходив далеко назад, щоб хоч якось спробувати почати атаку. Нервував, не влучив по м'ячу (з його-то технікою!) в  перспективному моменті в першому таймі. Падав лише, коли його дійсно грубо збивали. Виклався на всі 100 відсотків і дуже справедливо, що саме його авторству належить вирішальний гол. Схоже, розумів це і Кравець, який і сам міг забивати, але надав це право тому, хто його по-справжньому вистраждав.

Євген Коноплянка - 3

Вийшов на поле незібраним. Підсумок - жовта за відмашку вже в дебюті поєдинку. І неважливо, що Женю провокували спеціально. Він піддався, а капітан не має на це права. Не відпрацював у відборі при пропущеному м'ячі. Ну, а вже людині-"масці" Бречку дозволяти себе обігравати один в один (був такий епізод в першому таймі) - це занадто!

У другому таймі діяв винахідливіше, хоча били його словенці нещадно. Але все одно: далеко не найкращий матч Жені. Зате хоч Бречку помстився!

Євген Селезньов - 2,5

Заробив жовту вже на 1-й хвилині для Цеcара. Отримав ліктем в голову від капітана словенців. Цікаво, що трьома днями раніше на "Арені Львів" була зворотна ситуація: Женя вставив ліктем Цеcару і отримав "гірчичник". Намагався бити по воротах при найменшій можливості. Але можна було і раніше зрозуміти, що "малювати" за суддівства Чакира - не варто. Так, порушення проти Селезньова були, але Женя явно перегравав зі смертельними муками (Коноплянка теж, до слова, грішив цим). Є можливість встояти на ногах - стій!
Спроба обігравання суперника і втрата м'яча майже на лінії нашого (!) штрафного майданчика в кінці 1-го тайму - це взагалі за межею добра і зла. У другому таймі діяв в тій же манері.

Вийшли на заміну:

Денис Гармаш - 3

Додав конструктиву у грі. Стримав емоції. Свою функцію виконав.

Артем Кравець - 3,5

Вийшов замість втомленого Селезньова і не давав словенцям перейти у повноцінну навалу. Ціною власної самовідданості. Автор гольової передачі (втім, помилитися там було важко).

Анатолій Тимощук - б/о

Жартома ми могли б поставити капітану-ветерану повноцінну "п'ятірку". А що? Всього хвилина на полі, одне-єдине торкання м'яча, але саме з  Тимо ми забили єдиний гол!

Всіх з перемогою! Всіх з виходом на Євро-2016!