УКР РУС

Словаки побачили у збірній України Мессі та Пірло і приготували шампанське

8 вересня 2015 Читать на русском

Словацькі ЗМІ не шкодують хвалебних слів на адресу гравців команди Михайла Фоменка.

Минуло вже 35 років відтоді, як словацькі футболісти востаннє грали у фінальному турнірі Чемпіонату Європи. У разі перемоги над українцями Словаччина достроково забронює собі історичний вихід на Євро.

На заваді мрії можуть стати зірки збірної України, побоюються тамтешні журналісти. Зокрема, Євгена Коноплянки, якого вабить "Барселона", нарекли українським Мессі.

Або Віктор Коваленко, якого словацька преса раптово прирівняла до Андреа Пірло. Хавбек "Шахтаря" отримав прем'єрний виклик у національну дружину, але досі чекає на свої дебютні хвилини. Утім словацькі журналісти знають йому ціну. "За Коваленка бились "Ліверпуль" і "Барса". Режисерські здібності уподібнюють півзахисника до Пірло. Його оцінюють в 1 мільйон євро, але насправді молодий українець, який проявив себе на молодіжному Мундіалі, вже в 10 разів дорожчий".

Попри всі сильні сторони збірної України у Словаччині готові відкорковувати шампанське. Перемога над українцями у нинішньому матчі відбору до ЄВРО-2016 може спровокувати справжнє національне свято.