УКР РУС

Слободян: В "Динамо" сьогодні буде більша мотивація, ніж у "Шахтаря"

15 травня 2014 Читать на русском

Відомий фахівець Петро Слободян в інтерв’ю "Футбол 24" поділився очікуваннями від протистояння "Динамо" і "Шахтаря" у фіналі Кубка України.

- Зважаючи на вдалу гру "Динамо" проти "Чорноморця", можна припустити, що кияни краще зіграють проти "Шахтаря", ніж у попередніх очних протистояннях цього сезону?

- Важко сказати, ми ж не бачили ще теперішнє "Динамо" у грі із "Шахтарем". В попередніх матчах "Динамо" мало перевагу у першому таймі, але кінцівка була незадовільна, "гірники" створювали і реалізовували моменти. Цікаво, як сьогодні кияни витримають напругу другої половини гри. Якщо вони витримають, то, думаю, буде додатковий час і переможець буде визначений у серії пенальті.

- А ви до якого варіанту схиляєтеся – витримають напругу "динамівці" чи ні?

- Сподіваюся, що витримають. У "Динамо" повинна бути більша мотивація, ніж у "Шахтаря". "Гірники" стали чемпіонами, а кияни посіли провальне четверте місце. Тому для столичної команди дуже важливо хоч щось виграти.

- Кажуть, що якщо "Динамо" здобуде Кубок України, то Сергій Ребров залишиться на тренерському містку. Наскільки доречно зараз, коли пройшло так мало часу після призначення Реброва в.о. наставника, про це говорити?

- У київському "Динамо" завжди такі розмови. У "Шахтарі" інша ситуація. Коли у "гірників" була чорна смуга, уболівальники вимагали відставки Луческу, то керівництво витримувало атаки, підтримувало наставника і він продовжував працювати. А в "Динамо" часто говорять: якщо тренер не виграє той матч, будемо знімати. Так було із Михайличенком, Дем’яненком… Те ж саме і зараз. Як можна взагалі робити висновки по одній грі? Треба думати про перспективу, про переваги тренера.

- Що скажете про готовність "гірників"?    

- Вони непогано налаштовані. Пригадую, ігри "Баварії" у цьому сезоні, після того як стало відомо, що мюнхенці виграли чемпіонат. Вони перестали грати, оскільки не мали мотивації. Спеціально переглядав останні ігри "Шахтаря" і помітив, що донеччани підтримують ігровий та психологічний тонуси. Вони налаштовуються виграти Кубок України.

- Якби їм протистояв "Чорноморець", налаштуватися "Шахтарю" було б важче?

- Так, однозначно. Пригадуєте, вони фінал "Ворсклі" програли... Будь-хто би протистояв "гірникам", настрій у них був би іншим. А ось проти "Динамо" "Шахтар" не може вийти без мотивації.

Розмовляв Гліб Ваколюк