УКР РУС

Скрипник: В "Борусії" немає гравця рівня Ярмоленка

11 серпня 2012 Читать на русском

Відомий у минулому футболіст Віктор Скрипник багато років живе в Німеччині. Він працює у структурі дитячого футболу бременського "Вердера". Віктор Анатолійович спеціально для "Футбол 24" дав кваліфіковану оцінку супернику київського "Динамо" в плей-офф Ліги чемпіонів - менхенгладбахській "Борусії".

- Можу сказати, що це не той суперник про якого я мріяв для київського "Динамо", - розпочав наш експерт. - Хотілося, щоби українська команда потрапила в груповий етап Ліги чемпіонів. Я завжди повторюю, що якщо "Вердер" грає проти представника України, то я уболіваю за бременців. А в інших випадках уболіваю за своїх земляків. Якщо пригадати минулий чемпіонат і порівняти ці дві команди – менхенгладбахську "Борусію" та київське "Динамо", то німецька виглядала краще. Втім, по завершенні сезону "Борусію" покинули три провідні виконавці – Марко Ройс перейшов в дортмундську "Борусію", Роман Нойштедтер в "Шальке 04", а Данте в "Баварію". Ці виконавці виконували роль першої скрипки в команді. Звісно, менхенгладбахський клуб придбав новобранців. Думаю, для "Динамо" - це хороша новина, що "Борусія" не є такою сильною, як в минулому році.

- А наскільки якісні новачки в "Борусії"?

- Це важко сказати. Їх же тільки придбали, новачки повинні зігратися, звикнути до нового стадіону. Повірте, для новобранців домашня арена на початках буде немов чужою. До атмосфери, поля потрібно ще звикнути. І це буде на руку "Динамо". У киян, безперечно, теж є проблеми. Але у них, як кажуть в Німеччині, ще є повітря, тобто куди рости. "Динамо" уже розпочало сезон, провело два матчі в кваліфікації Ліги чемпіонів. "Фейєноорд" не вважається у Європі зараз сильною командою, а тому "Динамо" було зобов’язано його проходити. Що власне і сталося, хоча без переконливої гри.

- Кого зараз "динамівцям" потрібно перш за все остерігатися у складі "Борусії"?

- Ми, знову ж таки, повертаємося до того, що вони купили новобранців, але як вони себе проявлять у "Борусії" ще не відомо. У них є якийсь голландець, який у себе на батьківщині забив купу голів. А як він зіграється в новій команді, наразі не відомо. Бачив один тайм за участю менхенгладбахської "Борусії". Нормальна, хороша команда. Але таких виконавців, як у минулому році, в них не має. Марко Ройс один тільки чого був вартий, його і в збірну відразу взяли. Новачки "Борусії" повинні зігратися. В них є один мексиканець більш-менш хорошого рівня, іспанця вони взяли, який є людиною настрою. Зараз менхенгладбахська "Борусія" є добротною командою Бундесліги. Але я не можу сказати, що в них є гравець рівня Андрія Ярмоленка.

- Якщо пофантазувати, як гадаєте, як будуть розгортатися події у матчі "Борусія" - "Динамо"?

- Як уже казав, у "Динамо" є перевага. Кияни уже почали сезон, а в Німеччині ще не було офіційних ігор. Тому у менхенгладбахців буде нервозність. Вони першу гру грають удома і 54 тисячі уболівальників (стільки вміщає їхня арена) будуть очікувати хороших результатів починаючи із першого матчу. А так не буває, це ж новий сезон, нові люди. Це тільки позначиться на нервозності німецької команди. Як на мене, "Динамо" володітиме перевагою. Не можу сказати, що німці так само почуватимуться в Києві. Пройде час, вони зіграють в чемпіонаті країни і нервозність пройде. Тоді уже "Борусія" буде у всеозброєнні, показуватиме хороший швидкісний футбол. Буде цікаво. Футбол, звісно, є непередбачуваним, але я віддаю перевагу "Динамо". Хоча, матчі із "Фейєноордом" мені не дуже сподобалися. Так, як кажуть, гра забувається, результат залишається. Але хочеться більшого. "Динамо" я завжди знав, як мобільну, швидкісну команду, в якій хлопці завжди борються, показують тотальний футбол. Раніше усі боялися киян. На жаль, цей час пройшов. Зараз, сподіваюся, новобранці (а "Динамо" купило кваліфікованих виконавців) підсилять гру української команди. А як швидко вони зіграються із партнерами, залежить від тренерів.

Розмовляв Андрій Захарчук