УКР РУС

Скрипник по-людськи починає, а "Байєр" йде на рекорд. Анонс першого туру Бундесліги

14 серпня 2015 Читать на русском

П'ятдесят третій сезон Бундесліги розпочинає декілька цікавих дуелей.

"Баварія" - "Гамбург"
На старт Бундесліги припав поєдинок рекордсмена німецької першості та команди, яка ще ніколи не покидала Бундеслігу, хоча висіла на волосині минулого сезону. Це вже сто перше побачення суперників у Бундеслізі. Лише на гру більше провели "Вердер" та "Гамбург". "Баварія" не програє "Гамбургу" вже 11 матчів (8 перемог, 3 нічиї, голи - 32:5). Востаннє "Гамбург" виграв від "Баварії" 26 вересня 2009 року. Питання у цій грі: скільки заб'є "Баварія" і чи буде сенсація?

"Вердер" - "Шальке"
У лавах "зелено-білих" Віктор Скрипник починає перший сезон як наставник з початку першості. Минулого сезону український наставник перебрав під себе "бременських музикантів" після 9-го туру на останньому місці і здобув 39 очок у 25 матчах. Проте з "кобальтовими" хлопцям Скрипника буде непереливки, адже в останніх 10 матчах з ними "Вердер" здобув лише три очка (три нічиї, сім поразок). Історично лише над "Гамбургом" у "Шальке" більше перемог, ніж над "Вердером".

"Аугсбург" - "Герта"
Минулого сезону "Аугсбург" сенсаційно фінішував на 5-му місці і вперше в історії потрапив у Лігу Європи. Однак стартує "Аугсбург" зазвичай слабо. Чи зможе скористатися цим фактором столичні хлопці і здобути три очка? Статистика, однак, свідчить не на їхню користь. "Аугсбург" у Бундеслізі не пропустив вдома від "Герти" ще жодного гола. З трьох ігор в Аугсбурзі одна завершилася нульовою нічиєю та двома перемогами господарів.

"Байєр" - "Хофенхайм"
Статистично явним фаворитом протистояння є господарі. "Фармацевти" виграли 12 із 14 ігор Бундесліги у "Хоффенхама" (1 нічия, 1 поразка). "Байєр" може продовжити домашню потугу з минулого сезону і встановити рекорд Бундесліги, якщо переможе і не пропустить від команди із Зінсхайма. Ця гра може стати сьомою домашньою перемогою вряд без пропущеного гола. 

"Дармштадт" - "Ганновер"
Весь Дармштадт марить першою грою у Бундеслізі за 33 роки. Жоден з теперішніх гравців "Дармштадта" ще й не народився був тоді. Буде не легко господарям, адже "Ганновер" останні п'ять сезонів першу гру першості проводить вдало (чотири перемоги, одна нічия). Проте "Дармштадт" - войовнича команда, яка стала сьомим клубом, який зробив за два сезони прорив з третьої ліги у Бундеслігу. Останнім був "Хоффенхайм" у 2007 році.

"Майнц" - "Інгольштадт"
"Інгольштадт" - 54-ий клуб в історії Бундесліги і святкує своє прем'єру у Майнці. Цікаво, що рейнські хессени також були першим суперником минулорічного новачка "Падерборна". Новачку буде сутужно, адже "Майнц" не любить псувати собі настрій на старті. "Майнц" упродовж 10 років поспіль, незалежно від ліги, не програв у першому турі. Востаннє поразка була у 2005 році у Кельні.

"Борусія М" - "Борусія" Д
Ключовий матч туру відбудеться у Дортмунді. Обидва суперники, незважаючи на провал "джмелів" минулого сезону, не проти і за чемпіонський трофей поборотись. У минулому сезоні "лошаки" здобули на 20 очок більше за теперішніх підопічних Томаса Тухеля. Безкомпромісність поєдинку гарантує і статистика. У 36 останніх побаченнях суперників завжди були голи. Остання гра без голів була у квітні 1994 року. Останні "бублики" у Дортмунді були ще давніше - у серпні 1988 року. Відтоді "джмелі" вдома забивають хоча б один гол (23 матчі).

"Вольфсбург" - "Айнтрахт"
Успіх у Суперкубку над "Баварією" вже створив "вовкам" неймовірний заряд на сезон.  "Орлам" зі старим знайомим на тренерській лаві Арміном Фе буде важко. "Айнтрахт" здобув лише дві перемоги в останніх 19  матчах з "Вольфсбургом". Остання звитяга зафіксована у грудні 2012 року якраз у Вольфсбурзі (2:0). Голи у цьому матчі також повинні бути, адже у 13 зустрічах команд у Вольфсбурзі ніколи не було 0:0.

"Штутгарт" - "Кельн"
Як новачок минулого сезону "Кельн" провів доволі спокійно першість. Зовсім інший настрій був у швабів "Штутгарта", які врятувались лише в останньому турі. "Кельн" напевне захоче зіграти не гірший сезон, а "Штутгарту" потрібно з Александером Цорнігером покращувати результат. І для цього є підстави, бо "цапи" не виграють на виїзді з 31 січня 2015 року.