УКР РУС

Скрипник дотримав слова, а ганьба "джмелів" триває. Огляд 13 туру Бундесліги

1 грудня 2014 Читать на русском

Нещасливий для дортмундської "Борусії" 13 тур розгляньмо мовою найцікавіших фактів.

1) Останні
Вперше із сезону-1985/86 дортмундська "Борусія" на такій пізній стадії займає останню сходинку у турнірній таблиці. Тоді "джмелям" довелось грати перехідні матчі з кельнською "Фортуною", у яких вона зуміла зберегти прописку у Бундеслізі.

2) Хет-трик
Останнім часом про Класа-Яна Хюнтелара не часто згадували, бо у голландського форварда "Шальке" притупився гольовий нюх. Однак у поєдинку проти "Майнца" Хюнтелар знову показав інстинкт голеадора, оформивши свій четвертий хет-трик у Бундеслізі. Серед теперішніх гравців Бундесліги більше має лише Клаудіо Пісарро з "Баварії" (5).

3) Курйозний рекорд
П'ятдесят одна гра у Бундеслізі. Таке досягнення неабияке для молодого Браніміра Хирготи. Досягнення досягненням, якби не цікава дрібниця. У жодному з цього 51 матчу Хиргота не зіграв від А до Я. Таким чином гравець "Борусії М" повторив досягнення Саші Дума, який у 2006-2009 рр. також зіграв підряд 51 неповний матч у Бундеслізі за "Алеманію" та "Байєр".

4) Майстер штрафних
У матчі "Байєра" з "Кельном" (5:1) "фармацевт" Хакан Чалханоглу вкотре продемонстрував свою здатність вправно забивати зі стандартних положень. Другий гол "Байєра" у ворота "цапів" став для Чалханоглу вже сьомим безпосередньо зі стандартного положення у його півторарічній кар'єрі у Бундеслізі.

5) Вдалося із 37 спроби
Важко повірити, але факт. У поєдинку з "Гамбургом" (3:1) "Ауґсбурґ" у 37-ий раз програвав після першого тайму з рахунком 0:1. Нарешті вдалося здобути у підсумку перемогу. Перед цим було три нічиї та 33 поразки. Нагорода не забарилася: четверте місце після 13 турів.

6) Спеціаліст з голів здалеку
Гравець "Хофенхайма" Пірмін Швеґлєр у поєдинку з "Гановером" забив переможний гол (4:3) також з великої відстані до воріт. Це вже шостий із семи його голів у Бундеслізі здалеку.  

7) Перше свято після матчу у Лізі чемпіонів
Матчі у внутрішній першості після ігор у Лізі чемпіонів тривалий час закінчувались з кепським рахунком для "Шальке". У поєдинку із "Майнцом" "кобальтовим" нарешті вдалось перемогти з п'ятої спроби після матчу ЛЧ. До цього були три поразки та нічия.

8) Рібері повторив "французький" рекорд Бундесліги
У поєдинку у Берліні з "Гертою" гравець "Баварії" Франк Рібері взяв участь у 185-ій грі у Бундеслізі. Таким чином французький півзахисник повторив досягнення свого земляка Матьйо Дельп'єра, який стільки ігор провів за "Штутгарт" та "Хофенхайм".

9) Історичний гол
Повернення Хууба Стевенса до керма "Штутґарта" вдалося на славу. Перемога з рахунком 4:1 покращила становище швабів у низах турнірної таблиці. Історичний штрих у грі поставив Карлос Груесо, перший гол якого у Бундеслізі став також першим для гравців з Еквадору у вищому ешелоні німецького футболу.

10) Скрипник пообіцяв - Скрипник виконав
Після поразки у минулому турі від "Гамбурґа" наставник "Вердера" Віктор Скрипник пообіцяв здобути перемогу над "Падерборном". Слова українець дотримав, зарядивши своїх підопічних аж на чотири голи. Цікаво, що стільки голів "музиканти" востаннє забили в одному матчі рівно рік тому (30 листопада 2013 року у поєдинку з "Хофенхаймом" - 4:4).