УКР РУС

Скрипник - це чотири Дутти, а "джмелі" на 69 відсотків вже вилетіли з Бундесліги. Огляд 18 туру

2 лютого 2015 Читать на русском

Статистка твердить, що над дортмундською "Борусією" висить дамоклів меч, а продуктивність українського фахівця Віктора Скрипника належно оцінили у Бремені.

1) "Джмелям" варто найтяти статиста
Наставник "Борусії Д" Юрґен Кльоп не хоче слухати про пониження у класі, проте статистика навіює протилежні думки. "У нас ще велика турнірна дистанція", - заспокоює себе Кльоп. Статистично остання команда першості після 18 туру вилітала у 35 із 51 випадку, що становить 69 відсотків.  

2) Рекорд сезону з фолів встановив "Хофенхайм"
Врятуватись у грі з "Аугсбургом" підопічним Маркуса Ґіздоля забракло сил, тож вони вдалися до грубощів. Арбітр "насвистів" 28 порушень правил з боку команди з Крайхґау. Це рекордна цифра у цій першості серед усіх команд в одному матчі.

3) Дут x 4 = Скрипник
"Вердер" під керівництвом Віктора Скрипнка перебуває на підйомі. "Ганзеати" у поєдинку з "Гертою" зробили великий крок на гору у боротьбі за виживання. У 9 іграх під керівництвом Скрипника "зелено-білі" здобули 16 очок. Натомість попередник українця на тренерському посту Робін Дут у 9 матчах здобув лише чотири очка.

4) Яка користь з нічиєї?
Відколи на тренерському містку "Байєра" сидить Роґер Шміт, "фармацевти" не програють на "Бай-Арені". Однак у 10 поєдинках "Байєр" подарував гостям аж 6 нічиїх. Останніми з очком додому полетіли "джмелі".

5) Традиційно невдалий старт
"Штутґарт" знову невдало стартує у другому колі. Поразка від мьонхенґладбахської "Борусії" з рахунком 0:1 стала для швабів вже четвертою за останні чотири сезони після зимової паузи.

6) Вдале придбання "Шальке"
Коли "кобальтові" повідомили про придбання Матії Настасіча, то новачка розглядали насамперед з точки зору хорошого борця. Проте у поєдинку з "Гановером" Настасіч зарекомендував себе класним організатором атак. Після Бенедікта Хьоведеса у Настасіча найменше неточних пасів.

7) Перфектний дебют
Нільс Петерсен вдало дебютував у складі "Фрайбурґа", з'явившись на другий тайм поєдинку з "Айнтрахтом".  Екс-форвард "Баварії" одразу оформив перший хет-трик "Фрайбурґа" в історії Бундесліги. Крім того, хет-трик від джокера у Бундеслізі бачили востаннє 10 років тому. Таке диво створив Мірослав Клозе у футболці "Вердера" у вересні 2004 року у ворота "Бохума".

8) Вічний Бундеслігіст не вміє забивати голи
Поєдинок з "Кельном" став для "Гамбурґа" одинадцятим, у якому команда не спромоглася забити гол у цьому сезоні. Антирекорд у цьому показнику для "Гамбурґа" становить 14 ігор без своїх голів у сезоні-1991/92.   

9) Вдало розпочав - вдало завершив
"Майнц" розгромив "Падерборн" з рахунком 5:0. Добрий почин у кожному таймі зробив Юнус Маллі, забивши по голу після перших ударів по воротах.

10) Прикрість для Гвардіоли
Команда Пепа Ґвардіоли зазнала першої поразки у першості, причому у той момент, коли чемпіонський титул не заброньований.   Решту поразок з Ґвардіолою мюнхенці зазнали у першості, коли вже чемпіонський квиток був у кишені.