УКР РУС

Скористатися втомою "Юве". Анонс 25 туру Серії А

17 лютого 2013 Читать на русском

Так, у "Сампдорії" дуже надійний та дисциплінований захист. Так, "Наполі" не вміє грати проти команд, які люблять захищатися. Але підопічні Маццарі просто не мають права втрачати очок у цьому поєдинку.

Лише дві перемоги, і....

Насамперед тому, що вчора “партенопеї” отримали подарунок від Франческо Тотті, завдяки голу якого “Рома” здолала “Ювентус”. Тепер для того, щоб вийти на чисте перше місце, “Наполі” достатньо перемогти у трьох турах поспіль - у цьому здолати “Сампдорію”, наступному - "Удінезе", а тоді - основного конкурента “Ювентус”. Це за умови, якщо "Стара Синьйора" до цього часу не втратить очок.

Плюсом для неаполітанців є також те, що вони ці два матчі гратимуть вдома. До того ж реабілітуватися перед уболівальниками за не зовсім логічний розгром від “Вікторії” у Лізі Європи також потрібно. До речі, вже в четвер “Наполі” може покинути єврокубок, якщо не станеться чогось неймовірного. Але це може бути й плюсом - це дасть змогу “Наполі” повністю зосередитися на боротьбі за скудетто. “Ювентус” же майже стовідсотково проходить до чвертьфіналу Ліги чемпіонів, так що боротиметься на два фронти, а це, відповідно, більша втома для футболістів. Власне, втомою головний тренер туринців і пояснив поразку від “Роми”.

Що ж, в неаполітанців усі ключові гравці начебто готові зіграти і залишається лише сподіватися, що вони не мучитимуться із “Сампою” так, як у першому колі, коли заледве здобули перемогу завдяки голу Гамшіка.

Єврозона проти зони вильоту

Найближчий переслідувач неаполітанців “Лаціо” завершуватиме тур в гостях у “Сієни”. На перший погляд здається, що у підопічних Петковіча не повинно виникнути проблем із аутсайдером турнірної таблиці. Але за чотири останні тури “Сієна” програла лише раз, та й то мінімально від “Удінезе”, а перемогла “Сампдорію” і навіть “Інтер”. В попередньому ж турі була нічия із “Болоньєю”. Після цього справи “біло-чорних” вже виглядають не настільки плачевними і на горизонті видніється вихід із “зони вильоту”. Словом, зміна Космі на тренерському містку на Якіні пішла команді тільки на користь, так що “Лаціо” хоча й є фаворитом матчу, проте легко “орлам” точно не буде.

А хто замість Міліто?

Ще один поєдинок, який заслуговує детальнішої уваги, протистояння сусідів по турнірній таблиці “Фіорентини” та “Інтера”. “Фіалки” взагалі розпочали матч дуже потужно, але сил на увесь чемпіонат їм не вистачило, про що свідчить лише одна перемога в останніх семи іграх. Але й “Інтер”, хоча він і має здобув перемоги поспіль, грає не зовсім так, як від нього очікують. Хоча “неррадзурі” зроблять усе для того, щоб перемогти. А все тому, що міланці мають змогу, у разі якщо “Лаціо” втратить очки, обійти “орлів” та “Мілан” і вийти на чисту третю сходинку.

  

От тільки Страмаччіоні доведеться добряче поламати голову, ким же замінити травмованого Дієго Міліто, який вибув на півроку. Не виключено, що попереду діятиме 18-річний Ковачич, якого в Італії вважають дуже й дуже перспективним. Щоправда, основна позиція Матео — траквартиста, тож загадувати наперед не будемо, тому що навіть італійські видання тактику команд на матчі подають по різному. Як “Фіорентини”, так і “Інтера”.

А загалом на полі в суботу ввечері слід очікувати багато боротьби. Насамперед тому, що в разі перемоги підопічні Монтелли наблизяться до “Інтера” на відстань одного пункту.

По-сусідськи

Цікавим має бути протистояння і інших сусідів по турнірній таблиці “Торіно” та “Аталанти”, оскільки бергамаски, які йдуть на 14-й сходинці, відстають від своїх сьогоднішніх суперників на одне очко.

А от “Пескара” (яка перебуває у зоні вильоту) та “Дженоа”, яка, знову ж таки, лише на один пункт випереджає її, вестимуть між собою заочну боротьбу. “Дельфіни” прийматимуть “Кальярі”, а “грифони” - “Удінезе”.

Відбудеться ще в суботу і протистояння “Катанія” - “Болонья”, але, зважаючи на позицію команд (очевидні середнячки), цей матч мало що вирішує з турнірної точки зору.

Андрій Думич, "Футбол 24"

Зробити ставку на ці матчі ви можете за допомогою нашого додатку В Контакті.