УКР РУС

Скористатися поразкою "Динамо". УПЛ. 16 тур. Анонс матчів неділі

18 листопада 2012 Читать на русском

Західноукраїнське дербі, заочне протистояння "Дніпра" та "Металіста", протистояння однакових у Кривому Розі - це матчі неділі 16 туру УПЛ.

“Таврія” - “Дніпро”

18.11.2012. 13:30. Сімферополь, стадіон “Локомотив”. Телетрансляція на каналі "Футбол", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".


Попри те, що кримчани грають вдома, шансів у “Таврії” відібрати очки у “Дніпра” дуже й дуже мало. І не лише через те, що підопічні Хуанде Рамоса після нічиєї з “Іллічівцем” просто зобов'язані брати максимум, адже боротьба з “Динамо” та “Металістом” за зону Ліги чемпіонів триває. Тим паче, що кияни вчора програли донецькому “Металургу”.

Насамперед тому, що у “Таврії” неабиякі кадрові втрати в обороні, де одразу троє гравців не зможуть взяти участі у матчі - двоє через перебір жовтих карток, а  Буссаїді відбуває дискваліфікацію. Тож Лужному є над чим поламати голову. Тим більше що в будь-якому випадку ставку потрібно буде робити на оборону, оскільки на напад розраховувати не доводиться. Менше за сімферопольців поки що забив лише запорізький “Металург”.

Кримчани можуть розраховувати хіба що на те, що суперники будуть думками вже у матчі з ПСВ, в якому їм достатньо одного пункту для виходу у наступний раунд ЛЄ. Та й збірники “Дніпра” можуть бути втомленими після поєдинку з болгарами, хоча Назаренко і Шиндер теж були викликані на цей матч, але представники “Таврії” зіграли у ньому зовсім небагато. Та Рамос не той тренер, який буде берегти гравців перед єврокубковим матчем. Він може дати відпочити хіба Джуліано. І хоча бразилець зіграв із Колумбією лише три хвилини, але ж переліт...

Та все ж таки думається, що у матчах з сімферопольцями “Дніпру” таки вдасться здобути свою четверту перемогу поспіль.

Травмовані: Буссаїді - Стрініч

Дискваліфіковані: Погорілий, Селіо, Романчук - Федецький

“Кривбас” - “Ворскла”

18.11.2012. 15:30. Кривий Ріг, стадіон “Металург”. Телетрансляція на каналі "2+2", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

У турнірній таблиці ці команди розділяє п'ять позицій, але в разі перемоги криворіжців вони... обійдуть “Ворсклу”. Що ж, очковий діапазон між командами від п'ятого по 13 місце становить лише 7 очок, але це лише додає інтриги нашому чемпіонату.

Взагалі то “Кривбас” дуже непередбачувана команда. Після того як підопічні Тарана програли “Карпатам” 6:0, їм вдалося мінімально здолати “Волинь”. Саме тому у Кривому Розі на футбольному полі може трапитися все що завгодно (у плані підсумку матчу), так що загадувати наперед краще не будемо.

Хоча з “Ворсклою” точно легко не буде. Після того, як полтавці невдало стартували у чемпіонаті, Сергій Свистун зумів налагодити механізм гри, і команда не програє ось уже шість матчів, з яких перемогла у трьох.

Дуже цікава статистика особистих протистоянь цих команд. Ну як цікава - рівна. По 11 перемог, нічиїх та поразок у кожної.

Травмовані: Федорчук - Курілов

Дискваліфіковані: Бартуловіч, Льопа - немає

“Іллічівець” - “Металіст”

18.11.2012. 15:30. Маріуполь, стадіон “Іллічівець”. Телетрансляція на каналі "Футбол", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

Не може собі дозволити втрачати очок і “Металіст”, який у трійці претендентів на право участі в найпрестижнішому європейському клубному турнірі поки що йде останнім. Проте харків'яни отримали чудову нагоду після перемоги в Маріуполі впритул наблизитися до “Динамо”.

Тільки от “Іллічівець” вдома не програє... з 12 серпня, а у останніх трьох матчах узагалі залишає свої ворота недоторканими.

До речі про ворота. У рамку харків'ян може стати Шуховцев, який вирішив відновити кар'єру. Шуховцев, який з 2005 по 2009 роки зіграв за “Іллічівець” у 85 матчах у яких пропустити 87 голів (доволі непоганий показник).

Але ворота - воротами, а нападникам “Металіста” добряче потрібно буде попітніти, аби пройти надійну оборону “Іллічівця”, що у минулому турі не вдалося Коноплянці та Ротаню з компанією. Чи буде для цього достатньо техніки південно-американців? На це питання може дати відповідь хіба що сам матч.

Щоправда, “Металіст” не програє азовцям на їхній території ось уже 12 років, а востаннє втрачав там очки 7 років тому.

Травмовані: немає - Дішленковіч

Дискваліфіковані: немає - Вільягра

“Карпати” - “Волинь”

18.11.2012. 17:30. Львів, стадіон “Україна”. Телетрансляція на каналі "2+2", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

Західноукраїнське дербі одне з найпринциповіших протистоянь в Україні. Про це свідчить хоча б те, що у Львові команди жодного разу не розходилися миром, а у Луцьку перша нічия була зафіксована лише у першому колі чемпіонату, що триває.

Можна не сумніватися, що принциповою буде боротьба і у цьому матчі. Навіть попри суттєві кадрові втрати у кожної з команд, про які ви можете дізнатися нижче.

Отож досвідченим тренерам команд буде над чим подумати. А вони ще й які досвідчені - за спиною у Костова 96 матчів, а у Дем'яненка — 90, та попри це їхні команди між собою гратимуть вперше.

Якщо вдаватися до забобонів, то львів'яни можуть поскаржитися на те, що судитиме гру нефартовий для них Юрій Мосейчук, при якому “Карпати” виграли лише в одному поєдинку із шести. Щоправда, і “Волинь” за суддівства Мосейчука перемогла лише раз, але у чотирьох матчах.

Словом, прогнозів на цей матч робити не будемо, але якщо “Карпати” все таки переможуть, то зроблять чудовий подарунок своєму капітану Андрію Ткачуку, який сьогодні святкує 25-річчя.

Може відбутися у цій грі і ще один ювілей - якщо Олександру Гладкому вдасться забити, то цей гол стане для нього 50-им у чемпіонатах.

Травмовані: Зеньов, Болохан - Ізворану, Лопес

Дискваліфіковані: Штіліч, Мілошевіч - Аржанов, Сімінін
 

Підготував Андрій Думич