УКР РУС

Сколарі назвав егоїзм лідерів Челсі причиною провалу в Англії

31 березня 2020 Читать на русском

Колишній керманич лондонського Челсі Луїс Феліпе Сколарі назвав причини своїх невдач на Стемфорд Брідж.

"Челсі мав трохи проблем із травмами, деякі проблеми всередині команди. Мій лідерський підхід зіткнувся з одним-двома гравцями. З ким? Анелька та Дрогба.

Моурінью склав символічну збірну з гравців, яких тренував – тотальний ігнор Манчестер Юнайтед

Наш медичний штаб вирішив, що ми повинні відпустити його відновлюватися після операції до Канн, посеред літа. Я вважав, що він повинен залишитись у Лондоні. Я теж хотів би поїхати в Канни посеред літа. Я б там залишався місяць, два, насолоджуючись моментом.

Коли він повернувся, то я спробував адаптувати схему, щоб Дрогба та Анелька могли грати разом. Анелька був найкращим бомбардиром ліги. Ми зустрілися і Анелька сказав, що грає лише на одній позиції. У цій ситуації не вистачило дружби та взаємоповаги між гравцями. Вони обидва були чудовими, але хтось повинен був зайнятись іншою роботою, відходити й допомагати при втраті м'яча. Тоді все трохи змінилось.

Але з того часу ми бачилися, я і Дрогба. Востаннє – в Росії у 2018-му. Ми відверто поговорили про все це. Ні в нього, ні в Анелька не було злого наміру. Але це трапилось і я втратив один із найкращих шансів мого життя", – розповів тренер в інтерв'ю Yellow and Green Football.

Нагадаємо, що Луїс Феліпе Сколарі очолив Челсі перед сезоном 2008/09. Зі своєї посади бразилець був звільнений у лютому 2009-го, коли "сині" опустилися на 4-те місце в АПЛ.

"Після Фергюсона в МЮ настала порожнеча": ван Персі – про наступника сера Алекса і Ліверпуль як приклад для наслідування