УКР РУС

Складні іспити "МЮ", "Ліверпуля" і "Тоттенхема". Анонс 34 туру АПЛ

25 квітня 2015 Читать на русском

Недільному суперматчу між "Арсеналом" і "Челсі" передуватиме ще дев'ять поєдинків, кожен з яких матиме свою порцію інтриги.

Розпочнеться тур у Саутгемптоні. На "Сент-Мері" відбулися останні приготування перед візитом "Тоттенхема". Вчора з новою силою розгорнулися розмови про інтерес "шпор" до Андрія Ярмоленка, а щоб виглядати більш привабливим для української зірки, лондонському клубу бажано здобути путівку в Лігу чемпіонів. Чесно кажучи, шансів на це у колективу Почеттіно залишилося зовсім мало - від четвертої сходинки відставання аж у сім пунктів. Щоб зберегти крихітну надію, "Тоттенхему" потрібно обов'язково перемагати на полі "Саутгемптона" - суперника абсолютно рівного по класу, який має у турнірному доробку лише на один бал менше. Але останнім часом у "святих" справи йдуть не найкращим чином, до того ж із моменту свого повернення в еліту вони не набрали в іграх із "шпорами" жодного (!!!) очка. А це хороший знак для Кейна і компанії.

Одразу шість матчів синхронно стартують о 17:00. За винятком пари "Вест Бромвіч" - "Ліверпуль" у всіх інших поєдинках дуже гостро стоятиме питання прописки на наступний сезон. Особлива заруба очікується в матчі "Бернлі" - "Лестер" - 20-та і 18-та команди чемпіонату мають блискучий шанс потопити суперника, здобувши "шість очок" не в битві із міцним середняком чи, тим паче, грандом, а з рівними собі. Четверта поспіль перемога остаточно виведе "лисів" із затінку зони вильоту. У "Бернлі" поки що не набагато гірша ситуація. Словом, в обох команд є непогані шанси на порятунок.

Всі козирі у рукаві має ще один аутсайдер - КПР. "Обручі" на рідному стадіоні прийматимуть розбалансований, немотивований "Вест Хем". За "молотками" Сема Аллардайса наприкінці сезону сумно спостерігати - після блискучого першого кола серед п'ятірки лідерів "Юнайтед" зараз плентається лише десятим, набравши в останніх семи поєдинках тільки 4 очки. Уже немає сумніву у тому, що після закінчення сезону шляхи клубу і Біг Сема розійдуться. Матч на "Лофтус Роуд" - одна з останніх спроб тренера-класика гучно грюкнути дверима.

Спробує зачепитися за очки "Халл", який вже однією ногою у зоні вильоту. Однак на полі "Крістал Пелас", розлюченого поразкою від ВБА, зробити це буде не те, що неможливо, але дуже складно. "Щоб врятуватися, нам потрібно 6 очок", - дещо легковажно заявляє Дік Адвокат, головний тренер "Сандерленда". Цілком можливо, що не 6, а всі 9. Сьогодні "чорні коти" грають проти "Стока" - відверто складний виїзд. До того ж слідство знову взялося за Адама Джонсона, одного з лідерів команди - його звинувачують в інтимних зв'язках із неповнолітньою. У "Сандерленді" коїться казна-що, а команда потроху опускається все нижче. Можливо, очищення Чемпіоншипом пішло б їй на користь.

Свої трабли у "Ньюкасла". На тлі шестиматчевої серії поразок фанати "сорок" оголосили акції протесту теперішньому власнику клубу Майку Ешлі. Товстосум заробляє на клубі чимало, однак не бажає витрачати на підсилення складу жодного цента. Цілком ймовірно, що на домашньому матчі із "Суонсі" трибуни "Сент-Джеймс Парку" лисітимуть численними порожніми секторами.\\

От де немає часу перейматися власними клопотами - це у "Ліверпулі". "Червоні" продовжують погоню за манчестерськими клубами, щоб потіснити когось із них від зони ЛЧ. Наразі мерсисайдці відстають від "Сіті" на 7 очок, але мають ще одну гру в запасі. Попри норов і капризи Стерлінга, "Ліверпуль" у Вест Бромі покладатиметься на працьовитість і талант Коутінью, а також натхнення Хендерсона, що саме підписав із клубом новий контракт.

"Саутгемптон" - "Тоттенхем"

Попередні матчі: 1:2 (Родрігес - Бейл, Демпсі), 0:1 (Бейл), 2:3 (Лаллана, Ламберт - Адебайор-2, Хойвелд, авт), 2:3 (Родрігес, Лаллана - Еріксен-2, Сігурдсон), 0:1 (Еріксен)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Бернлі" - "Лестер"

Попередні матчі: 2:2 (Кайтлі, Воллес - Шлапп, Магреш)

Прогноз "Футболу 24": 0:1

"Крістал Пелас" - "Халл Сіті"

Попередні матчі: 1:0 (Беннан), 1:0 (Панчон), 0:2 (Діаме, Єлавіч)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Ньюкасл" - "Суонсі"

Попередні матчі: 1:2 (Ба - Мічу, Де Гузман), 0:1 (Мур), 0:3 (Дайєр, Шелві-2), 1:2 (Амеобі - Боні-2), 2:2 (Сіссе-2 - Боні, Раутледж)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

КПР - "Вест Хем"

Попередні матчі: 1:2 (Таарабт - Джарвіс, Важ Те), 1:1 (Ремі - Коул), 0:2 (Онуоха, авт, Сахо)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Сток Сіті" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 0:0, 1:1 (Волтерс - ОШі), 2:0 (Адам, Нзонзі), 0:1 (Джонсон), 1:3 (Адам - Вікхем, Флетчер-2)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

ВБА - "Ліверпуль"

Попередні матчі: 3:0 (Гера, Одемвінгі, Лукаку), 2:0 (Макоулі, Лукаку), 1:4 (Морісон - Суарес-3, Старрідж), 1:1 (Анічебе - Старрідж), 1:2 (Берахіно - Лаллана, Хендерсон)

Прогноз "Футболу 24": 0:1

Увечері "Ман Сіті" матиме прекрасний шанс здобути 20-ту перемогу в сезоні, обігнати "МЮ" і піднятися на третю сходинку. Для цього потрібно "лише" обіграти "Астон Віллу" феноменального Тіма Шервуда, що вивів бірмінгемців у фінал Кубка Англії, де зіграє із "Арсеналом". На "Етіхаді" у господарів традиційно не виникає проблем із "вілланами", але зараз ця команда у прекрасній формі. Бентеке, наприклад, в останніх 5-ти турах настріляв 8 м'ячів, а ще ж відзначався і в Кубку. За "Сіті" тим часом зможе зіграти Давід Сілва, який відновився від нищівного удару Куяте в минулому турі. 

Ну а завра "МЮ" їде до "Евертона" - у колишню домівку одного із своїх лідерів Маруана Феллаїні. Після поразки у минулому турі від "Челсі" "червоні дияволи" ризикують втратити місце на п'єдесталі. Щоб не дати шансу конкурентам із "Сіті", команда ван Гаала так чи інакше має вигравати на "Гудісоні". Манкуніанці ослаблені відсутністю Карріка, Джонса і Рохо, а також Рафаеля, який не зіграє до кінця сезону. Начебто відновився ван Персі, але його форма - далека від ідеальної. Та й не зовсім вписується зараз Робін у механізм свого співвітчизника-тренера, який до візиту на "Стемфорд" безперебійно постачав "МЮ" перемоги. "Евертон" - бар'єр значно нижчої висоти, однак п'ять матчів поспіль без поразок (13 очок) спонукають роздивлятися "ірисок", як силу, що здатна зупинити Манчестер.

"Ман Сіті" - "Астон Вілла" 

Попередні матчі: 5:0 (Сілва, Агуеро-2, Тевес-2), 1:0 (Тевес), 2:3 (Туре, Джеко - Ель-Ахмаді, Бакуна, Вайман), 4:0 (Джеко-2, Йоветіч, Туре), 2:0 (Туре, Агуеро)

Прогноз "Футболу 24": 3:1

"Евертон" - "МЮ"

Попередні матчі: 1:0 (Феллаїні), 0:2 (Гіггз, ван Персі), 1:0 (Ов'єдо), 2:0 (Бейнс, Міральяс), 1:2 (Нейсміт - Ді Марія, Фалькао)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

Матч "Арсенал" - "Челсі" обговоримо завтра.

Олег Бабій, Футбол 24