УКР РУС

Складні часи Руні, а також Тайн-уірське дербі. Анонс 33 туру АПЛ

13 квітня 2013 Читать на русском

І знову Кубок Англії відібрав у чемпіонату одразу три поєдинки, які перенесені на 11 травня.

М’якою тигристою ходою, як полюбляв писати класик української сучасної сатири Подерв’янський, прокрадається в АПЛ кінець сезону. Деяким клубам залишилося зіграти усього шість поєдинків. Проте, щоб піти на канікули з чистим сумлінням від усвідомлення добре виконаної роботи, усім, окрім хіба що "Редінга", який приречено споглядає на Чемпіоншип, і, можливо, КПР, доведеться докласти невеликих, а то й дуже суттєвих зусиль.

Ось "Астон Вілла", наприклад. Блискучі перемоги над "Редінгом", КПР і "Стоком" дозволили команді Ламберта відчути твердий грунт під ногами. Проте "віллани" все ще ризикують знову опинитися в епіцентрі жахіть, якщо сьогодні не зуміють обіграти "Фулхем". Підопічним Мартіна Йола, схоже, від цього сезону вже не потрібно абсолютно нічого. Та є великий сумнів, що "котеджери" приїдуть в Бірмінгем у якості статистів. У них чудова нагода зіграти в свій найкращий футбол, адже турнірні проблеми вже не нависатимуть дамокловим мечем - єврокубки "Фулхему" не світять. Як і виліт з Прем'єр-ліги.

На "Сент-Мері" зіграють два дебютанти цього сезону. Вже зараз, коли до фінішу ще кілька турів, можна поаплодувати як "Сотону", так і "Вест Хему". Вони ідеально вписалися в штат АПЛ. Прописка серед еліти ще не гарантована, однак для цього залишилося набрати лише по кілька очок. З цього приводу доволі смішно читати деякі коментарі Сема Аллардайса, наставника "молотобійців". Біг Сем постійно підраховує, скільки пунктів бракує "Вест Хему" для того, щоб зітхнути з полегшенням. А це означає, що його команда вже наїлася футболу в цьому сезоні, граючи "на жилах". У першому колі "молотки" розтрощили "святих" на своєму полі, однак сьогодні лише відчайдух поставить на перемогу команди Аллардайса.

Чи не найцікавіший поєдинок дня відбудеться у Ліверпулі, де "Евертон" прийматиме КПР. Так, безперечно, після невдачі в матчі з "Віганом" більшість шанувальників англійського футболу встигли поховати "рейнджерів", пророкуючи їм виліт в нижчий дивізіон. Знаючи натуру Реднаппа, стверджувати, що КПР приречено дограватиме сезон, поки залишаються хоча б теоретичні шанси на порятунок, не варто. Тим паче, в "обручів" доволі непогана статистика матчів з "Евертоном". Перцю цій дуелі додає ще й той факт, що "іриски" зберігають хороші шанси на потрапляння в єврокубки, тож їм також потрібна перемога.

Чудові новини для вболівальників "Арсеналу"! Волкот і Вілшер полишили застінки лазарету, тож готові допомогти своїй команді в матчі проти "Норвіча". Сьогоднішній суперник "гармашів" - з когорти міцних горішків, який, до того ж, гостро потребує очок. Одна (!!!) перемога в 15-ти останніх матчах - і "канарки" з позиції безтурботного середняка скотилися в небезпечну зону. До вильоту - якихось 4 очки. І все ж "Арсенал" зобов'язаний перемагати пораненого звіра. Команда Венгера зараз на підйомі, до того ж, спад форми в "шпор" відкриває перед "гармашами" чудові перспективи Ліги чемпіонів.

І лише один сьогоднішній поєдинок - на "Мадейскі", куди звітає "Ліверпуль", поступається іншим за привабливістю "обгортки". Судіть самі: "Ліверпуль" втратив будь-які видимі шанси на потрапляння в топ-4, а "Редінг" після семи поразок поспіль перебуває в глибокому нокауті. Відверто кажучи, після призначення Адкінса на пост головного тренера одразу стало зрозуміло, що він не стане панацеєю від проблем "роялістів".

Завтра - ще два матчі, які завершать програму вкороченого 33 туру. На "Британії" Вейн Руні спробує довести Фергі, що йому зарано шукати заміну в особах Фалькао чи Лєвандовскі. Щоправда, проти цього будуть активно заперечувати "гончарі" Тоні Пюліса, які, проваливши друге коло, змушені в авральному порядку набирати очки, щоб не вилетіти. Не менш цікаво буде й на "Сент Джеймс Парку". "Ньюкасл" приймає "Сандерленд", а це означає, що ми спостерігатимемо за новим трилером під назвою "Тайн-уірське дербі". "Сороки" вилетіли з Ліги Європи, гідно протистоявши "Бенфіці", тож можуть зосередитися на чемпіонаті, де, варто зауважити, справи у них значно кращі, ніж у принципових суперників із Сандерленда. Ось в таких матчах повинен проявитися талант Ді Каніо і вся гама його емоцій. Чекаємо!

Золоті слова до вікенду

Джеймі Каррагер, захисник "Ліверпуля", про Суареса: Чемпіонат Англії йому личить - він є повноцінною зіркою Прем'єр-ліги.

Алан Пардью, головний тренер "Ньюкасла": Я пишаюся нашим виступом у єврокубках, але зараз потрібно зосередитися на потраплянні в десятку АПЛ. Це наша головна мета на фінішний відрізок чемпіонату.

Ріо Фердінанд, захисник "МЮ": Люди не хочуть наших перемог, їм неприємно бачити "МЮ" чемпіоном, але це нам на руку, адже ми завдяки їм стаємо сильнішими.

Пол Ламберт, наставник "Астон Вілли", про Крістіана Бентеке: У цього гравця фантастичний потенціал. Якщо брати до уваги сьогоднішній ринок, розмову можна починати з 25 мільйонів фунтів.

Сем Аллардайс, наставник "Вест Хема": Я гадав, що нам буде достатньо 38 очок, аби гарантувати собі прописку. Але якщо наберемо 40 - то гарантовано залишимося в АПЛ.

"Астон Вілла" - "Фулхем"

Попередні матчі: 1:1 (Олбрайтон - Хангеланд), 2:2 (Пентсіл, Волкер - Джонсон, Демпсі), 0:0, 1:0 (Вайман), 0:1 (Бейрд)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Саутгемптон" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 1:4 (Лаллана - Нобл-2, Нолан, Маїга)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Редінг" - "Ліверпуль"

Попередні матчі: 0:1 (Стерлінг)

Прогноз "Футболу 24": 0:2

"Евертон" - КПР

Попередні матчі: 0:1 (Сміт), 1:1 (Дренте - Замора), 1:1 (Сезар, автогол - Хойлет)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Арсенал" - "Норвіч"

Попередні матчі: 2:1 (ван Персі-2 - Морісон), 3:3 (Бенаюн, ван Персі-2 - Хулахан, Холт, Морісон), 0:1 (Холт)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Ньюкасл" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 5:1 (Нолан-3, Амеобі-2 - Бент), 1:1 (Нолан - Г'ян), 1:0 (Р. Тейлор), 1:1 (Амеобі - Бендтнер), 1:1 (Кабай - Ба, автогол)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Сток Сіті" - "МЮ"

Попередні матчі: 1:2 (Шанлі - Чічаріто-2), 1:2 (Вайтхед - Чічаріто, Нані), 1:1 (Крауч - Нані), 0:2 (Чічаріто, Бербатов), 2:4 (Руні, автогол, Кайтлі - Руні-2, ван Персі, Велбек)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

А ми нагадуємо, що свій прогноз на ці поєдинки, а також на інші ви можете зробити на сторінці додатку “Футбол 24” футбольні прогнози В Контакті.

У конкурсі прогнозів знову граю з Олександром Панасюком, який минулого тижня завдав мені болючої поразки. Його прогноз такий:

Олег Бабій, Футбол 24

Тwitter автора - @Gullit_87