УКР РУС

Скинувши маску Ліги чемпіонів. Анонс 9 туру АПЛ

27 жовтня 2012 Читать на русском

Лідери чемпіонату, проваливши матчі 3 туру головного єврокубка (за винятком "МЮ"), готові відігратися у чемпіонаті.

Відразу два топ-матчі матимемо змогу переглянути завтра. Поруч із ліверпульським дербі вигідно вирізняється ще й поєдинок на "Стемфорді", де посперечаються два із трьох найреальніших претендентів на чемпіонський титул. Власне, у "Челсі" триває практично бездоганна хода чемпіонатом і саме матч проти "червоних дияволів", як жоден інший, повинен продемонструвати увесь об'єм амбіцій "аристократів".

Попри справді солідну гру донецького "Шахтаря", склалося враження, що Ді Маттео свідомо приберіг сили на "МЮ". У Лізі чемпіонів взяти "своє" ще буде нагода, а от якщо САФ скоротить відставання до одного очка, доведеться битися об стіну, що розтринькано такий чудовий стартовий гандикап. Аби зберегти не лише матеріальну, а й психологічну перевагу над переслідувачами, "аристократи" зобов'язані перемагати.

В "МЮ", звісно, власні міркування щодо цього матчу. "Дияволи" вже привчили до своїх вольових перемог: спершу сумбурний старт і пропущені голи, а потім блискучий та героїчний камбек імені Руні, ван Персі чи ще когось. Віртуозний трикутник Оскар-Мата-Азар здатний створити колосальні проблеми вайлуватій обороні гостей, але чи витримають Івановіч і Ко, які також не безгрішні, відповідь могутнього атакувального кулака "МЮ"? В цьому головне питання. У минулому сезоні суперники видали в Лондоні феноменальну гру, одну з найкращих в чемпіонаті. "Аристократи" пішли у відрив - 3:0, проте Руні і Чічаріто таки видряпали для "Юнайтед" нічию. З того часу "Челсі" змінився у кращий бік, став діяти вишуканіше та раціональніше. Однак відчуття, що феєрична нічия має всі шанси повторитися, автора цих рядків вперто не полишає.

За дві з половиною години до цього матчу епіцентр пристрастей розгорнеться над стареньким "Гудісон Парк". Господарі цієї арени вже не перший рік грають стабільніше і цікавіше за ненависних суперників із червоного табору. Проте, останню перемогу в дербі "Евертон" здобув ще у 2010 році. "Ліверпуль", незважаючи на всі свої проблеми і трабли, дуже вдало налаштовується на матчі проти команди Мойєса. Та все ж, цього разу ризикнемо поставити на "синіх". Хоча б тому, що вони мали значно більше часу на відпочинок, в той час як "Лівер" добряче попрацював, щоб вкласти на лопатки "Анжи".

З інших матчів варто виділити один із різновидів лондонського дербі - поєдинок між "Арсеналом" та "Квінз Парк Рейнджерс". "Обручі" залишаються однією з двох команд, які ще не перемагали в новому сезоні. У "канонірів" настрій навряд чи кращий. Дві поспіль поразки - "Норвічу" та "Шальке" - і від магії успішного старту в чемпіонаті не залишилося й сліду. Прихильників "Арсенала" насторожує ще й той факт, що сьогодні з різних причин не зможуть зіграти Волкот, Окслейд-Чемберлен, Діабі та ряд інших виконавців. Відтак, ймовірність нової невдачі надзвичайно висока.

Гаряче буте ще й на "Сент Джеймс Парку", де до "Ньюкасла" завітає "Вест Бром". "Сороки" проти "дроздів" - таке собі орнітологічне дербі. Увесь шарм цього протистояння - в традиції результативних і абсолютно непередбачуваних матчів. Не вірите? Погляньте на статистику останніх очних поєдинків. Ну а відкриють 9 тур у Бірмінгемі, де Пол Ламберт спробує відібрати очки у своєї колишньої команди - "Норвіча". Заруба очікується ще та - обом командам нікуди відступати. Зовсім поруч роззявила пащеку зона вильоту.

"Астон Вілла" - "Норвіч"

Попередні матчі: 3:2 (Бент-2, Агбонлахор - Пілкінгтон, Морісон), 0:2 (Холт, Джексон)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Арсенал" - КПР

Попередні матчі: 1:0 (ван Персі), 1:2 (Волкот - Таарабт, Діакіте)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Редінг" - "Фулхем"

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Сток Сіті" - "Сандерленд"

Попередні матчі: 0:2 (Г'ян-2), 3:2 (Кар'ю, Хут-2 - Річардсон, Г'ян), 0:4 (Брамбл, Вудгейт, Гарднер, Ларсон), 0:1 (Макклін)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

"Віган" - "Вест Хем"

Попередні матчі: 1:3 (Клеверлі - Бехрамі, Обінна, Паркер), 3:2 (Н'Зогбія-2, Саммон - Ба-2)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Ман Сіті" - "Суонсі"

Попередні матчі: 4:0 (Джеко, Агуеро-2, Сілва), 0:1 (Мур)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Евертон" - "Ліверпуль"

Попередні матчі: 2:0 (Кехілл, Артета), 2:2 (Дістен, Бекфорд - Мейрелеш, Куйт), 0:2 (Керрол, Суарес), 0:3 (Джеррард-3)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Ньюкасл" - "Вест Бромвіч"

Попередні матчі: 1:3 (Ловенкрандс - Чой, Одемвінгі-2), 3:3 (С. Тейлор, Ловенкрандс, Ольсон - Чой-3), 2:3 (Ба-2 - Одемвінгі, Макоулі, Шарнер), 3:1 (Сіссе-2, Бен Арфа - Лонг)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Саутгемптон" - "Тоттенхем"

Прогноз "Футболу 24": 1:3

"Челсі" - "МЮ"

Попередні матчі: 2:1 (Луїс, Лампард - Руні), 1:2 (Лампард - Чічаріто, Відіч), 1:3 (Торрес - Смоллінг, Нані, Руні), 3:3 (Еванс, автогол, Мата, Луїс - Руні-2, Чічаріто)

Прогноз "Футболу 24": 2:2

У четвертому турі протистояння "редакція-читачі" автор цих рядків зіграє з Василем Карабановичем. У цього читача нашого сайту є унікальна змога здобути першу перемогу над редакцією, адже наразі "Футбол 24" веде за партіями з рахунком 3:0. Прогноз Карабановича такий:

"Астон Вілла" - "Норвіч" - 2:1
"Арсенал" - "Квінз Парк Рейнджерс" - 3:1
"Редінг" - "Фулхем" - 1:1
"Сток Сіті" - "Сандерленд" - 1:1
"Віган" - "Вест Хем" - 2:2
"Ман Сіті" - "Суонсі" - 4:1
"Евертон" - "Ліверпуль" - 2:1
"Ньюкасл" - "Вест Бромвіч" - 2:1
"Саутгемптон" - "Тоттенхем" - 2:3
"Челсі" - "МЮ" - 2:3

Олег Бабій, Футбол 24