УКР РУС

Скільки заробляють українські судді та ким є рефері, який отримав курйозний бан від ФІФА – 4-й випуск "ТаТоТаке"

16 лютого 2018 Читать на русском

У новому випуску ток-шоу "ТаТоТаке" Костянтин Андріюк та Сергій Болотніков розкривають цікаву тему українського суддівського корпусу.

Зокрема, журналісти стверджують, посилаючись на скандальний лист, що українським рефері, який провалив екзамен з англійської у ФІФА і втратив свій статус судді організації, є 35-річний киянин Микола Кривоносов.

Романов, Кривоносов і Шурман отримали статус арбітрів ФІФА, Можаровський, Абдула та Дердо втратили його

"Я за те, щоб українські судді отримували 3-5 тисяч баксів на місяць. Віддаю гарантію, що ці гроші можуть потягнути клуби, може потягнути Федерація футболу України, яка платить Колліні з усіма податками 1 мільйон 356 тисяч євро. І тоді вони судитимуть чесно. Вони морально готові.

Зараз вони заробляють за матч 12 тисяч гривень і 2 тисячі на проїзд. Матчів вони можуть відсудити максимум 2 в місяць. Плюс ще, буває, їх можуть поставити резервним або на матч U-21, за який вони отримують 8 тисяч. В ідеальному варіанті це 32 тисячі на місяць. Але є арбітри, які пропускають за помилки 3, 5 турів, і сидять без грошей.

До нас із Сергієм прийшов лист від українського футбольного арбітра, в якому він розписав дивовижну систему арбітражу. Ми отримали підтвердження, що арбітром, якому призупинили ліцензію ФІФА через провалений екзамен англійської, є Микола Кривоносов.

Рік чи півтора року тому він почав судити матчі УПЛ, а півроку чи 7 місяців тому отримав ліцензію ФІФА. Дуже швидко. Є ще цікавий факт: коли він ще судив Першу лігу, то проглянути його на матчі U-21 команд Шахтар – Карпати приїхав сам Колліна. Він подивився, сказав, що цей арбітр ще не готовий. Він судив матч, в якому Луніну ледь не знесли голову, а Верес забив гол.

Ще один епізод. Тут пишеться, що Миколу Кривоносова пролобіював в УПЛ і, очевидно, статус ФІФА Вадим Костюченко. І третій пункт листа. Тут стведжується, що Костюченко є тіньовим куратором арбітрів України. Він неодноразово приходив на внутрішні збори арбітрів УПЛ, висловлював деяким суддям претензії, наїжджав на них.

Щоб переконатись у правдивості наших слів, можемо дочекатися вересня. Якщо до того часу Кривоносова призначать на міжнародний матч ФІФА, я особисто готовий принести вибачення. Але якщо це все правда, то це корупція", – підсумував Андріюк у 4-му випуску "ТаТоТаке".