УКР РУС

Скільки кілометрів пробіг "Байєр", щоб перемогти "Баварію" в огляді 24 туру Бундесліги. ФОТО

5 березня 2012 Читать на русском

Яка команда пропустила вперше у чемпіонаті в останні 15 хвилин поєдинку, яке вилучення заробив Ґереро, хто грав без заміни 73 матчі... про це та інше в огляді 24 туру Бундесліги.

ГЛЯДАЧІ
Застанова для українських уболівальників: 34110 осіб - найменша кількість (з 2010 року) уболівальників "Кайзерслаутерна" , які прийшли подивитись на гру аутсайдера. Який лідер у нас може похвалитися таким "мізером"?

СЕРІЇ
"Хофенхайм" повторив клубний рекорд "Кельна" (сезон 91/92) та "Заарбрюкена" (77/78), зігравши усьоме підряд внічию на домашній арені. Крім того, "Хофенхайм" не програє вдома вже десять ігор вряд - рекорд клубу.

До 24 туру "Нюрнберґ" не міг здобути бодай одне очко в матчах з четвіркою лідерів. Тепер команді вдалося здолати одного з претендентів на призові місця мьонхенґладбахську "Борусію" з рахунком 1:0.

Дортмундська "Борусія" здобула восьму перемогу поспіль, встановивши клубний рекорд. Крім того, підопічні Кльопа стали першою командою в історії Бундесліги, якій вдалось святкувати перемогу у перших семи матчах другого кола.

"Гановер", враховуючи останні ігри минулого сезону, не програє вдома вже протягом тринадцяти ігор. Отож команда повторила свій рекорд зі сезону 1967/68.

"Гамбурґ" не програє на виїзді протягом восьми ігор. Всі три поразки Торстена Фінка були на домашній арені команди.

Вперше з 28 серпня 2004 року леверкузенський "Байєр" переміг мюнхенську "Баварію". У цьому проміжку було чотирнадцять невдалих спроб "Байєра" здобути три очки.

"Баварії" вперше за десять років не вдалось забити у трьох гостьових іграх підряд (у Фрайбурзі, Базелі та Леверкузені).

"Герта" нарешті перервала свою 12-матчеву безвиграшну серію, здолавши вдома "Вердер".

"Кайзерслаутерн" збільшив кількість безвиграшних матчів вряд. "Бісики" не можуть здобути три очки в одному матчі вже протягом чотирнадцяти матчів, повторивши свій антирекорд сезону 67/68.

"Вольфсбурґ" не знає, що таке перемога в гостях вже протягом одинадцяти матчів. З такою кількістю невдач "вовки" встановили клубний антирекорд, здобувши за цей проміжок в гостях лише два нещасні очка.

КАРТКИ
Найбільше жовтих карток (10) у цьому чемпіонаті зібрав Андреас Бек ("Хофенхайм").

Паоло Ґереро отрив перше вилучення у Бундеслізі. За грубий фол проти воротаря "Штутґарта" Свена Ульрайха, Ґереро "запропонували" відпочити аж вісім ігор. Проте клуб став на захист 28-річного перуанського форварда і хоче зменшити покарання.

Вперше у матчі Бундесліги достроково пішов приймати душ грек зі "Шальке" Кір'якос Пападопулос.

ГОЛИ
У цьому турі гравці забили лише 20 голів. Менше було лише у 10 турі (19).

Мартін Харнік забиває вже у п'ятій грі поспіль. Маючи вісім голів у 2012 році, уродженець Гамбурґа поки що є найкращим бомбардиром у чемпіонаті цього року.

Себастьян Фрайс забив перший гол, вперше вийшовши на поле в основному складі "Фрайбурґа". На цей момент він чекав протягом десяти місяців.

"Баварія" вперше у цьому сезоні пропустила голи під час останньої чверті поєдинку.

Мохамед Зідан забиває у п'ятій грі поспіль. Цього разу він скривдив колишнього роботодавця із Дортмунда. На щастя для чемпіона йому вдалось відігратись завдяки японцю Шінджі Каґаві.


ЮВІЛЕЇ
Фелікс Маґат відсвяткував соту гру на тренерському містку "Вольфсбурґа". Ця гра стала також п'ятисотою грою "вовків" у Бундеслізі.

Воротар дортмундської "Борусії" Роман Вайденфеллєр зіграв двісті п'ятдесяту гру у Бундеслізі.

Наставник чемпіонів Юрґен Кльоп відсвяткував соту перемогу як тренер Бундесліги.

ЦІКАВО
У цьому турі було чотири пенальті (всі реалізували). Найбільше було у дев'ятому турі (7).

125 кілометрів за матч... Стільки пробігли гравці "Фрайбурґа". На двісті метрів більше пробіг "Байєр". Для обох команд це рекордні показники у цьому сезоні.

У цьому турі у ворота "Гамбурґа" призначили два пенальті. Це вже шістнадцятий такий "подарунок" для команди. Проте лише вдруге супернику вдалось реалізувати обидва одинадцятиметрові штрафні удари.



Бременський "Вердер" випустив на футбольну сцену наймолодший склад "оркестру" за часів виступу команди у Бундеслізі (24,27 року).

Гравець "Вольфсбурґа" Марсель Шефер вже й забув, що таке заміна. Перед цим туром його востаннє замінювали у січні 2010 року. Відтоді минуло 73 матчі у Бундеслізі.