УКР РУС

Скандал з договірними матчами в Іспанії: затримано декілька екс-футболістів

19 лютого 2018 Читать на русском

Іспанська поліція активно бореться з організацію "договірняків" у нижчих футбольних дивізіонах країни.

Серед затриманих – екс-футболісти

Правоохоронні органи Іспанії провели масштабну операцію по всій країні щодо затримання осіб, причетних до організації матчів з фіксованими результатами та вже арештували щонайменше 6 осіб. Усі затримані займалися реалізацією "договірняків", переважно, у Терсері (4-й іспанський дивізіон, – "Футбол 24").

"Ельденсе" – у полоні італійської та китайської мафії. Як клуб із Сегунди Б був впійманий на "договірняках"

Джерела у поліції повідомили виданню El Confidencial, що серед арештованих осіб виявилося декілька екс-футболістів, які працювали у офісах та спортивних закладах по усій Іспанії. У розпал спеціальної операції поліція наразі відмовляється оприлюднювати імена затриманих.

Як організовувалися "договірняки"

За інформацією El Confidencial, футболістам давалась вказівка не лише забезпечити потрібний результат, але й конкретну кількість кутових ударів, чи офсайдів. Також гравці, які брали участь у договірних матчах, спеціально провокували пенальті та штрафні удари. У поліції запевняють, що футболісти, звинувачені у нечесній грі, переконували своїх партнерів по команді за грошову винагороду допомагати їм організовувати "гру на тоталізатор".

Відзначається, що в організації "договірняків" в Іспанії знову виявили сліди китайської мафії, яка раніше була причетною до затримання італійських інвесторів Ельденсе.