УКР РУС

Скандал у матчі Ліверпуль – Тоттенхем: чи справедливо арбітр призначив два пенальті?

5 лютого 2018 Читать на русском

Арбітр Джонатан Мосс відзначився неоднозначним суддівством у матчі Ліверпуль – Тоттенхем в рамках 26 туру АПЛ (2:2).

Сумнівний пенальті на Кейні

Перший спірний момент у матчі відбувся на 86-й хвилині. Нападник Тоттенхема Харрі Кейн вибіг на побачення з голкіпером Ліверпуля Лорісом Каріусом та впав у штрафному майданчику "червоних", намагаючись обіграти німецького воротаря. Джонатан Мосс, порадившись з лайнсменом, призначив пенальті, однак повтори епізоду з різних ракурсів свідчать, що не все так однозначно.

Ліверпуль і Тоттенхем розіграли феєричну нічию, Кейн двічі пробивав пенальті

На момент передачі Кейн перебував в офсайді, однак Мосс мав право не фіксувати положення поза грою, оскільки захисник Ліверпуля Деян Ловрен міг торкнутися м'яча, перед тим як круглий потрапив до ніг Харрі. Та навіть у цьому важко переконатись, переглядаючи повтори епізоду. На щастя для рефері, Кейн пенальті не реалізував.

Ліверпуль – Тоттенхем – 2:2 – відео голів та огляд матчу

"Все залежить від того, наскільки навмисне Ловрен торкнувся м'яча і чи вливав на його дії Кейн, який перебував в офсайді. Вплив Кейна на епізод – на розсуд арбітра", – прокоментував епізод відомий екс-арбітр Марк Клаттенбург.

Несправедливо призначений пенальті на Ламелі

У компенсований час, за рахунку 2:1, Джонатан Мосс припустився більш кричущої помилки, яка вплинула на результат матчу, призначивши у ворота Ліверпуля пенальті за фол на Ламелі. Аргентинський хавбек впав у штрафному майданчику після незначного контакту з ногою Ван Дейка, однак у момент передачі Ерік перебував в офсайді. Лайнсмен положення поза грою не помітив, тож Мосс вказав на "позначку", а Кейн з другої спроби не схибив та приніс Тоттенхему нічию.