УКР РУС

Скандал у Львові. "Карпати" звинувачують ФФУ

23 березня 2013 Читать на русском

У Львові виник скандал навколо поля училища фізкультури. Юнацькій збірній України 1995 року народження довелося готуватися в засніжених умовах.

Погода - не єдина проблема, яка виникла у підопічних Олександра Петракова. Процес підготовки і прибирання поля припав якраз на час тренування збірної. Співробітники клубу "Карпат" відмовлялися припиняти роботу, тому "збірники" не змогли потренуватися.

“Я їм кажу: "Хто ж вам дав таку вказівку, чим хлопці завинили? Що вам зробила національна збірна?”. Вони відповідають: “Так наказав генеральний директор "Карпат" Дедишин", - говорить тренер збірної Олександр Петраков.

Історія мала своє продовження і на наступний день. На цей раз “збірникам” ніхто не заважав, але і техніки, щоб розчистити штучний газон, теж не надали. Виправити ситуацію не вдалося і директору ЛУФК Степану Родак, яке виділяє "Карпатам" поле:

“Хлопці з лопатами працюють, щоб прибрати сніг. А де футбольний клуб "Карпати", щоб підготувати поле до тренувань клубної академії? Між іншим, сьогодні 0 13:30 згідно з розкладом тут повинен тренуватися молодіжний склад "Карпат" - ми бачимо, в яких умовах. Ось ці амбіції, які б'ють через край, невідомо, що і кому цим довести - для мене незрозумілі”, - зізнався Родак.

У львівському клубі винуватцями ситуації називають ФФУ: мовляв, конкретної інформації про приїзд збірної вона так і не дала.

“Жодних звернень, ніяких узгоджень, ніякої інформації про те, коли збірна прибуває до Львова, коли буде тренуватися, нам не надходило. Коли раптово делегація збірної з'явилася біля поля академії "Карпат", там проводилися планові відновлювальні роботи. Зрозуміти, які претензії висуваються "Карпатам", яким ніхто нічого не повідомляв, буде складно”, - пояснив технічний директор "Карпат" Тарас Гордієнко.

Матч із поляками збірна України проведе у вівторок на проблемній "Арені Львів". Схоже, сюди вона більше не повернеться.

“До Львова ми більше ніколи в житті не приїдемо. Національна збірна, надбання всієї країни - і таке відношення”, - констатував Петраков в інтерв'ю каналу "Футбол".