УКР РУС

СК Дніпро-1 знову переміг Маріуполь – голи динамівців та VAR принесли господарям лідерство у нижній шістці

14 березня 2020 Читать на русском

СК Дніпро-1 здолав Маріуполь у 23-му турі УПЛ (2:0). Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Матч та онлайн-трансляція СК Дніпро-1 – Маріуполь стартував о 17:00. Команди зустрічалися на Дніпро-Арені вдруге за тиждень – в минулому турі підопічні Михайленка розгромили азовців з рахунком 3:0 та завадили їм вийти у першу шістку за підсумками першого етапу УПЛ. При цьому Маріуполь догравав увісьмох після вилучення трьох гравців – Чоботенка, Яворського та Ігнатенка.

Три вилучення і шедевр Булеци у відеоогляді матчу СК Дніпро-1 – Маріуполь – 3:0

Господарі розпочали активніше, але удари Назаренка та Вакулка виявилися неточними. А от на 28-й хвилині Сергій Булеца був дуже близьким до взяття воріт. Після його класного удару зі штрафного в ближній кут Гальчук перевів м'яч у стійку, після чого круглий прокотився буквально по лінії, але у воротах так і не опинився. Свій момент створив і Маріуполь – після невдалої зрізки від Лопирьонка Фомін скинув на Кирюханцева, а той з меж штрафного пробив вище. Тут же дальнім пострілом щастя спробував і Віктор Корнієнко – трохи не влучив чемпіон світу у дальній кут. Фактично, це все, чим запам'ятався перший тайм.

Друга половина гри розпочалася з напівмоментів Чурка та Булеци – нічого надто небезпечного. Удар Адамюка після подачі Булеци з кутового теж не ніс особливої загрози. На 62-й хвилині Катерина Монзуль вперше у матчі звернулася за допомогою до VAR. Руслан Фомін зіграв рукою у власному штрафному, як наслідок – пенальті у ворота гостей. Вкотре Монзуль приймає важливе рішення після підказки VAR, а Маріуполь страждає від відеоповторів другий тур поспіль. Хобленко з пенальті пробив бездоганно – 1:0. Перший гол вихованця Динамо після повернення в УПЛ.

Маріуполь пішов уперед та в одному з епізодів претендував на пенальті, але більше 11-метрових у поєдинку не було. Натомість на 89-й хвилині Владислав Супряга, який замінив Хобленка, увійшов у штрафний та забив другий м'яч у ворота Гальчука.

У підсумку 2:0 – СК Дніпро-1 вдруге поспіль обіграв Маріуполь та розпочав другий етап з перемоги. Команда Михайленка набрала 28 очок та очолює нижню шістку. Приазовці на 8-й позиції – 25 пунктів.

Карпати розписали нічию зі Львовом у дербі з вилученням та двома нереалізованими пенальті за дві хвилини