УКР РУС

Сіваков: За весь час в Україні так і не зрозумів, що відбувається у країні

3 лютого 2017 Читать на русском

Білоруський новачок російського "Оренбурга" Михайло Сіваков, відомий за виступами в луганській "Зорі", розповів про своє перебування в Україні.

"Переїзд із Луганська у Запоріжжя? Більше хвилювалися родичі. Я-то раніше грав за "Чорноморець" і бачив, що все нормально. Можу сказати, що за весь час в Україні я не зрозумів, що відбувається в країні. Так, по телевізору все показували. Але був в Одесі, де місто жило своїм життям, грав у Запоріжжі, приїжджав до Києва і ніде не бачив нічого екстраординарного.

Так, я не відвідував Луганськ і Донецьк, де це відбувалося, але в інших містах все було спокійно. Хоча на чемпіонаті ситуація в Україні, звичайно, позначилася: багато топ-гравців поїхали, деякі команди знялися через проблеми з фінансуванням, впала відвідуваність.

Як в Україні поставилися до рішення перейти в російський клуб? Спокійно. Можливо, весь негатив просто пройшов повз мене і не попався на очі. А, може, ніхто не відреагував, бо я білорус, а не українець. Хоча в "Оренбург" мене кликали ще влітку, але я вирішив залишитися – "Зоря" пробилася в Лігу Європи, а мені хотілося взяти участь і допомогти. Тільки взимку, коли з Росії звернулися знову, ми зустрілися, переговорили і я сказав: "Згоден".

0 перемог "Іллічівця" над "Шахтарем" у 38 матчах? "Іллічівець", до речі, вже в Першій лізі. А з приводу вашого прикладу наведу свій. Коли був у "Чорноморці", "Шахтар" грав із "Зорею", де теж було багато орендованих футболістів "Шахтаря". І тоді все теж говорили, що результат відомий. Але в підсумку "Зоря" виграла 1:0 – і саме цих трьох очок "Шахтарю" не вистачило для того, щоб виграти чемпіонат", – сказав 29-річний білорус в ефірі російського "МатчТВ".

Нагадаємо, "Зоря" дозволила Сівакову розірвати контракт і перебратись в "Оренбург".

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу