УКР РУС

"Ситуація настільки перетворилася у бардак, що це аж смішно". Відомі українці – про фінал Ліги чемпіонів Реал – Ліверпуль

26 травня 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" поцікавився думкою зірок науки, шоу-бізнесу та журналістики щодо фіналу Ліги чемпіонів Реал – Ліверпуль, а також "квартирного питання".

1. Чи будете дивитися фінал Ліги чемпіонів? Якщо так, то де?

2. Ваш прогноз на матч?

3. Стрибок цін на житло у Києві набув міжнародного резонансу. Чи соромно вам за українців, які так відверто хочуть наварити капітал на фіналі Ліги чемпіонів?

Роман Шрайк, блогер

1. Фінал планую дивитися у відмінній компанії – сам удома.

2. Прогноз дати не можу, тому що упереджений – не люблю Реал. Та й вистачить йому вигравати. Буду радий, якщо Ліверпуль виграє – 3:2.

Реал – Ліверпуль: анонс фіналу Ліги чемпіонів

3. Як ми бачимо з досвіду інших міст, що приймали фінал, зростання цін у 5-10 разів – це норма. А ось у 50 разів, як у нас, – це відверте жлобство. Але сорому не відчуваю. Скоріше огиду.

Олександр Сидоренко (Фоззі), вокаліст ТНМК

1. Фінал подивлюся на Олімпійському. Маю квиток.

2. У Реала, звісно, більше шансів на перемогу. Думаю, Мадрид переможе з рахунком 3:1. Але найголовніше, щоб команди подарували справжнє видовище.

3. Це – жлоби. Найбільше мене дратують ті, хто скасовував бронь. Моя родина зіткнулася із ситуацією, коли бронювали квартиру для родичів з-за кордону, сплатили ще у січні, а їм потім почали розповідати, мовляв, загубили їхню бронь. Чую такі історії постійно.

Ми грали у Будапешті і я спеціально ознайомився із вартістю номерів. Упродовж року там одна ціна, під час фестивалю Sziget – два куша, а під час вікенду Формули-1 – аж у 8 разів дорожче. Це – світова практика, яка в Україні наклалася на наше жлобство.

Роман Вінтонів (він же – Майкл Щур), тележурналіст

1. Те, який я вболівальник, ви зможете зрозуміти із мого запитання: "А коли матч?" Я далекий від цього. Хто грає? Реал і Ліверпуль? Для мене це – новина. Напевно, постараюся переглянути суботній фінал.

2. -

3. Це історія не про киян. Це історія про ринок. Це історія про розвиненість туристичної індустрії нашого міста і всієї України. Чи готова вона переварити велику кількість туристів? Бачимо, що не готова. Це питання не гостинності, а ринку і фінансів.

Валерій Харчишин, фронтмен "Другої ріки"

1. Не буду дивитися взагалі, бо маю виступ у Коростені. Плюс – у мене День народження. Не до футболу буде.

2. Я не беруся робити прогнози. Запитаю у гітариста. (Після паузи) Він каже, що виграє Ліверпуль – 3:1.

3. Це взагалі – повний п*здець. Народ просто збожеволів. Так, як мінімум, не робиться. У нас звикли, що хапанув і побіг. Кожен хоче урвати свій мільйон. Я навіть перевірив, які ціни в інших країнах – це мене цікавило більше, ніж футбол. Такого немає ніде у світі.

"Ніч у халупі з котами – 140 тисяч гривень + комуналка". Соцмережі – про квартирне питання фіналу ЛЧ-2018

Мені реально соромно за українців. У нас із дружиною була ідея безкоштовно впустити туристів у свій будинок, позаяк їдемо у Коростень. Але є проблема – у нас живе собака. З ним було б насправді важко. Тим паче, не всі люблять собак.

Володимир В’ятрович, Голова інституту національної пам’яті

1. Я не є футбольним уболівальником, але про таку грандіозну подію, звісно, знаю. Бачу у Києві велику кількість іноземців, серед них – і фанатів. Іспанці гратимуть з англійцями – протистояння, яке має давні історичні традиції.

У мене немає часу дивитися футбол. Хоча, коли грає збірна України, намагаюся не пропускати. Чемпіон світу також намагаюся переглянути. Чи дивитимуся російський Мундіаль? Їхати в Росію точно не буду, тому що оголошений там персоною нон-грата. Вважаю, що ніхто з українців не повинен туди їхати. Більше того, скажу, що світова громадськість мала б чіткіше відреагувати на те, що відбувається у Росії – фінальна частина чемпіонату світу не мала б там відбуватися.

2. -

3. Мені здається, це природно, що Київ хоче заробити. Важко сказати, наскільки адекватним чи неадекватним є таке зростання цін, але воно – логічне. Свого часу я перебував у США і не зміг вчасно вилетіти, бо аеропорт накрила снігова буря. Ми повернулися у готель, а там ціни миттєво зросли на порядок. Це – ринок.

Віктор Павлік, співак

1. Я не дивлюся іноземні команди. Зате не пропускаю матчів за участю Динамо, Шахтаря. Раніше стежив за виступами Металіста та Дніпра. Вболіваю за тернопільську Ниву – це мої земляки. А від міжнародного футболу я не фанатію.

2. Інтуїція підказує, що переможе Реал. Хоча у Ліверпуля зараз дуже потужна команда. Подивимося… А може взагалі буде нічия і серія пенальті…

3. Бажання дивитися фінал Ліги чемпіонів відбиває ще й цей скандал із цінами. Коли місце у хостелі – 20 тисяч гривень, а в готелі – по 120-150 тисяч за ніч. Ціна квитка на матч – 11 тисяч євро. Ситуація настільки перетворилася у бардак, що це аж смішно, а насправді – плакати хочеться. Такого, напевно, немає в усьому світі. Це дуже сильно вдарило мене по голові. Цур йому і пек, як то кажуть. Тож не знаю, чи перегляну матч. У мене ще й концерт у цей день.

Сторінка автора у Facebook

Реал – Ліверпуль: які висновки зробить розчарований УЄФА після ситуації з фіналом ЛЧ у Києві