УКР РУС

Символічно, що Ярмоленко забив 90-й гол у 90-й рік "Динамо", – Шаблій

11 квітня 2017 Читать на русском

Агент Вадим Шаблій прокоментував досягнення Андрія Ярмоленка у складі київського "Динамо".

"Лідер київського "Динамо" Андрій Ярмоленко знову змусив говорити про себе в захоплених тонах. Справа не тільки в забитих м'ячах, а він їх в трьох останніх матчах забив 5, але і в чудовій командній грі. Андрій грає з посмішкою на обличчі. Легко і невимушено він розбирається із суперниками, допомагає молоді адаптуватися в колективі, веде за собою партнерів.

Ярмоленко вже вписав своє ім'я в золоту історію київського "Динамо". Символічно, що свій 90-й гол у чемпіонатах України Андрій забив у рік, коли "Динамо" виповнилося 90 років! Знаю, що Андрій Ярмоленко може і вміє грати ще сильніше і переконаний, що він зможе порадувати численну армію шанувальників столичного клубу", – написав Шаблій у своєму Інстаграм.

Відзначимо, що Ярмоленко вийшов на 6-е місце в історичному списку бомбардирів чемпіонату України.

Свій перший м'яч у Вищій лізі "динамівець" відправив у ворота "Ворскли" 11-го травня 2008 року. Щоб забити 90 м'ячів Андрію знадобилося 215 матчів, відтак середня результативність 27-річного хавбека становить 0,42 м'яча за гру.

Ярмоленко в останні 6 сезонів, починаючи з 2010/11, забивав у чемпіонаті України не менше 10 м'ячів (11, 12, 11, 12, 14, 13). А в поточному сезоні на рахунку "динамівця" вже 9 забитих м'ячів.

Топ-20 бомбардирів в історії чемпіонату України

, а також у Viber