УКР РУС

Символічна збірна екс-гравців Челсі, які зуміли себе проявити в інших клубах АПЛ

29 січня 2018 Читать на русском

Видання 90min опублікувало підбірку з 11 гравців, які колись захищали кольори Челсі, а зараз доволі успішно грають в інших клубах АПЛ.

З січня 2014 року Челсі продав гравців майже на 500 млн фунтів. Це свідчить про те, що клуб Романа Абрамовича вміє не лише витрачати, а й пристойно заробляти.

Проте далеко не завжди "аристократи" могли по-справжньому порадіти через продаж гравців, адже цілий ряд футболістів, які покинули Челсі, доволі успішно виступають в інших клубах АПЛ. Більше того – деякі, здавалося б списані футболісти, стали справжньою сенсацією.

Вашій увазі символічна збірна екс-гравців Челсі, які зуміли себе проявити в інших командах АПЛ.

Топ-11 найпровальніших трансферів Челсі Абрамовича – Шевченко очолив рейтинг Goal.com

1. Петр Чех (Арсенал)

Чеський голкіпер виграв у складі Челсі Лігу Європи, Лігу чемпіонів та ставав чемпіоном Англії. У 2015 році перейшов у Арсенал, якому допоміг виграти Кубок Англії.

2. Патрік ван Анхольт (Крістал Пелас)

За "аристократів" провів лише 2 поєдинки та постійно віддавався в оренду. У 2014 році був проданий у Сандерленд, а зараз виступає за Крістал Пелас.

3. Натан Аке (Борнмут)

Ще один гравець, який так і не отримав шансу в Челсі. Віддавався у оренду в різні клуби АПЛ та у Фейєнорд. У 2017 році був викуплений Борнмутом, сума трансферу склала близько 22 млн фунтів.

4. Роберт Хут (Лестер)

Дворазовий чемпіон Англії у складі Челсі так і не зумів виграти боротьбу за місце в основі, вдовольняючись лише роллю запасного. У 2006 році перейшов у Мідлсбро, а у сезоні 2015/16 став одним із головних героїв чемпіонського Лестера.

5. Раян Бертранд (Саутгемптон)

Перший гравець в історії Ліги чемпіонів, який дебютував одразу у фіналі турніру. В 2015 році перейшов у Саутгемптон, в складі якого зумів розкритися та стати гравцем збірної Англії.

6. Оріоль Ромеу (Саутгемптон)

Вихованець Барселони перейшов у Челсі в 2011 році, проте не виправдав сподівань, зігравши лише 22 матчі за "синіх". У 2015 році став гравцем Саутгемптона.

7. Неманья Матіч (Манчестер Юнайтед)

Триразовий чемпіон Англії у складі Челсі. Влітку 2017 року Конте відпустив хавбека в МЮ, сума угоди склала близько 40 млн фунтів. Зараз серб є одним із лідерів команди Моурінью.

8. Хуан Мата (Манчестер Юнайтед)

Переможець Ліги чемпіонів та Ліги Європи у складі Челсі. Після повернення Жозе Моурінью втратив місце у складі та перейшов у МЮ, який, за іронією долі, згодом очолив португальський фахівець.

Втікачі Венгера. Символічна збірна гравців, які покинули Арсенал за ери французького фахівця

9. Кевін де Брюйне (Манчестер Сіті)

Один із головних провалів Челсі. За лондонський клуб провів лише 3 поєдинки та перейшов у Вольфсбург за 18 млн фунтів. У поточному сезоні є одним із лідерів Манчестер Сіті та має всі шанси стати чемпіоном Англії.

10. Мохамед Салах (Ліверпуль)

Перейшов у Челсі в 2014 році, проте не зумів себе проявити у складі "аристократів". Згодом єгиптянина викупила Рома, а влітку 2017 року Салах повернувся в АПЛ, проте вже у Ліверпуль. В поточному сезоні став головним відкриттям АПЛ, забивши вже 18 голів.

"Він – кращий від Мессі та Роналду". Як Мохамед Салах шматує суперників Ліверпуля, приваблює Реал і рятує Єгипет від голодної смерті

11. Ромелу Лукаку (Манчестер Юнайтед)

Ще один провал лондонського клубу. Провів лише 10 матчів за Челсі та перейшов у Евертон за майже 30 млн фунтів. У складі "ірисок" бельгієць забив більше 50 голів та влітку 2017 року за неймовірну суму (близько 90 млн фунтів з урахуванням бонусів) став гравцем Манчестер Юнайтед.