УКР РУС

Символічна збірна 32 туру УПЛ: версія Футбол 24

21 травня 2018 Читать на русском

Футбол 24 визначив гравців, які з нашої точки зору, проявили себе найкраще у 32 турі чемпіонату України-2017/18.

Воротар

Денис Бойко (Динамо). Усі голкіпери у 32 турі працювали або мало, або багато і не дуже впевнено. Однак, по впливу на результат своєї команди помітно виділяється Денис, який у грі проти Шахтаря зробив пристойну кількість сейвів та врятував після виходу віч-на-віч Олареванжу Кайоде. Крім того, він не боявся грати жорстко, а також непогано діяв ногами.

Бойко: З радістю залишусь в Динамо, але не все залежить від мене

Денис придавав своїй команді відчуття впевненості за власні тили та солідності у діях. Бойко не був ідеальним, однак якби не він – рахунок міг бути для Динамо розгромним.

Лівий захисник

Орест Лебеденко (Карпати). Шикарна гра 19-річного футболіста на лівому фланзі Карпат багато в чому визначила тотальну перевагу львів'ян над Сталлю. Орест постійно йшов вперед, раз за разом обігруючи своїх візаві або замикаючи передачі ударами по дев’ятках. Відкрив рахунок у матчі – і це виглядало дуже логічно.

Центральні захисники

Олександр Чижов – Ардін Даллку (Ворскла). У грі проти Зорі не дали супернику жодної можливості пробити з меж штрафного майданчика та у площину воріт. Повністю нейтралізували Юрі та справилися з мобільністю Фопала, а також гарно підчищали за власними партнерами – як от на старті гри, коли Шуст пролетів повз м’яч та залишив ворота порожніми. Єдину серйозну помилку захисники допустили аж на 83-й хвилині, дозволивши пробити Владиславу Кочергіну з кількох метрів.

Правий захисник

Томаш Кендзьора (Динамо). Прекрасний матч поляка. Кендзьора був активним і корисним як в атаці, так і в обороні. Разом з партнерами він намагався жорстко і високо грати проти Ісмаїлі, агресивно його пресингуючи та змушуючи постійно помилятися. Миколу Матвієнка у другому таймі Томаш просто знищив, витворяючи на його фланзі все, що заманеться. Саме його простріл на 55-й хвилині призвів до автоголу Хочолави – хоча якби не грузин, то передачу замкнув би хтось із динамівців.

Центральні півзахисники

Сергій Сидорчук (Динамо). Вийшов на заміну в матчі проти Шахтаря й несподівано круто заграв. Ефективно підтримував атаки з глибини, потужно пробивав по воротах, агресивно діяв в обороні та швидко приймав рішення на футбольному полі. Вихід Сидорчука став одним з перших кроків, який призвів до контролю центра поля киянами в останній третині гри – зокрема, набагато розкутіше став грати Шапаренко.

Шевченко довикликав Сидорчука у збірну України

Володимир Чеснаков (Ворскла). Капітан полтачан відіграв на дуже солідному рівні, підтримуючи всі контратаки та йдучи у будь-які єдиноборства в центрі поля. Чеснаков виконував функцї класичного box-to-box півзахисника, і найважливішим у його грі стало відчуття темпу та гарне бачення поля, яке дозволяло комбінувати Ребенку, Кравченку, Кобахідзе та Кулачу. Саме це й обумовило успіх контратак Ворскли.

Крайні півзахисники

Павло Ребенок (Ворскла). MVP матчу проти Зорі. Однаково гарно діяв на обох флангах, ставши головним архітектором контратакувальної гри Ворскли. Багато комбінував з партнерами, постійно тікав від захисників, виходив віч-на-віч, кілька разів потужно пробивав по воротах і виконав серію дуже гострих передач у штрафний на Кулача. Одна з них і призвела до голу Владислава.

Максим Третьяков (Чорноморець). Постійно вмикався під час контратак Чорноморця та був під рукою Кирила Ковальця, який раз за разом намагався запустити крайніх хавбеків у атаку. На 57-й хвилині Третьяков вчасно помітив жахливу позиційну помилку Гафаїті, підхопив м’яч та забив переможний гол, який врятував Чорноморець від прямого вильоту з УПЛ. Дуже старанний матч Максима.

Форварди

Мар’ян Швед (Карпати). Найкращий футболіст львів’ян у матчі проти Сталі. Швед прийняв участь майже у всіх небезпечних моментах своєї команди. Мар'ян багато бив по воротах та віддавав під удар партнерам, обігрував захисників один в один та класно відкривався, зрештою завершивши матч з голом та асистом.

Особливо яскраво демонструє зарядженість Шведа другий гол Карпат, коли він сам повернувся, обікрав ззаду Якиміва, розігнав контратаку та зробив гольову передачу на Мякушка. Швед діяв як стрижневий гравець, який визначає обличчя своєї команди.

Швед: Слова Вернидуба про мене? Він має право на власну думку

Артем Бєсєдін (Динамо). Шикарна гра Артема. Голів не забив, хоча мав покидати поле мінімум з двома – одного разу Шахтар врятувала поперечина, а іншого – Андрій Пятов. Вражаюче ефективно діяв у різних амплуа: в якості класичної дев’ятки він замикав в один дотик все, що можливо, а в якості десятки – розривав захисників Шахтаря на швидкості, не забуваючи підігрувати партнерам.

Бєсєдін розганяв атаки Динамо, діяв розумно й неймовірно активно. З деяким авансом гру динамівця можна охарактеризувати поняттям "топ-клас".