УКР РУС

Символічна збірна 29-го туру УПЛ: версія Футбол 24

30 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє символічну збірну за підсумками 29-го туру УПЛ.

Воротар

Богдан Шуст (Ворскла). Незважаючи на пропущений від Динамо м'яч, Шуст на рівні провів матч з киянами. Запам'яталася впевнена гра Богдана на лінії воріт після двох прицільних ударів Циганкова зі штрафних. Також голкіпер Ворскли читав епізоди з подачами у штрафний майданчик і ліквідовував небезпеку, або ж керував партнерами, які виглядали у вчорашній зустрічі цілком пристойно.

Захисники

Томаш Кендзьора (Динамо). Поляк на полі Ворскли виконав свою норму флангових передач з лишком. Кендзьора продовжував регулярно навішувати та прострілювати, але до певного моменту його паси не знаходили партнерів. Як тільки вийшов на заміну Мбокані – рутина фулбека принесла Динамо перемогу. Чергова передача Томаша на "11 метрів" стала гольовою.

Івіца Жуніч (Чорноморець). Чорноморець у важливому поєдинку в боротьбі за виживання перестріляв Сталь. Не останню роль у цьому зіграли підключення Жуніча на стандарти біля чужих воріт. У першому таймі хорват нехитро пробив головою в руки голкіперу, а от по перерві добре зорієнтувався і зробив скидання Бобку під переможний гол.

Маріуполь – Шахтар – 0:1 – відео гола та огляд матчу

Максим Білий (Маріуполь). Маріуполь у протистоянні з Шахтарем зробив ставку на глуху оборону на основі схеми з трьома центрбеками. Головною фігурою в захисті приазовців був Білий, який керував молодим Биковим і авантюрним Дава. Відіграли всі вони нормально – "гірники", окрім гольової атаки (помилка Дава), практично не мали хороших нагод.

Ісмаїлі (Шахтар). Коли футболісти Шахтаря загрузли в масованій обороні Маріуполя, Ісмаїлі був одним з небагатьох, кому таки вдавалося обігрувати опонентів. Він віддав найбільше ключових передач і став найефективнішим гравцем матчу за показниками InStat. У ключовому епізоді бразилець вчасно вбіг у вільну зону та віддав гольовий пас на Кайоде.

Півзахисники

Олексій Чічіков (Зірка). Корисні дії Чічікова принесли Зірці перемогу над Олімпіком. Ще в першому таймі він розігнав перспективну атаку, яку не зумів завершити Петров, однак по перерві Олексій таки допоміг партнеру відзначитися. Через деякий час вже сам Чічіков влучним ударом закріпив перевагу кропивничан.

Василь Грицук (Олександрія). Василь взяв участь у двох результативних атаках "містян" на ворота Карпат. Спершу він підтримав рейд Цурікова, що призвело до гола Банади, а потім вирізав класну гольову діагональ з власної половини поля на Сітала. Цим творча робота Грицука на стадіоні Україна не обмежилася – були й інші загострюючі передачі.

Карпати – Олександрія – 1:2 – відео голів та огляд матчу

Максим Третьяков (Чорноморець). 22-річний хавбек провів хороший матч проти Сталі, де безпосередньо посприяв перемозі "моряків". Третьяков забив гол з передачі Гладкого, а ще в кількох атаках вже Максим намагався знайти досвідченого партнера пасом. Моменти після передач Третьякова Гладкий не використав, але значним обсягом роботи також заслужив на похвалу.

Нападники

Оларенваджу Кайоде (Шахтар). Нігерійському форварду було дуже важко проявити себе в донбаському дербі в умовах бетонної оборони Маріуполя. Суперники не залишали Кайоде вільних зон, чим позбавили його головних козирів. Однак Ларрі все-таки вичекав свій шанс і реалізував його, забивши вирішальний гол у зустрічі.

Дьємерсі Мбокані (Динамо). У матчі з Ворсклою вихід Мбокані на заміну став переломним для Динамо. Вже через 3 хвилини після появи на полі він відзначився переможним взяттям воріт. Та й загалом з Дьємерсі гра "біло-синіх" в атаці додала в гостроті. Конголезець довів, що перебуває в нормальній формі та перервав свою "суху" серію, яка тривала з листопада.

Юрі (Зоря). Бразильський форвард приніс Зорі перемогу над Вересом. Юрі з легкістю реалізував вихід сам на сам з воротарем і забив єдиний м'яч у поєдинку. Верес після сумнівного вилучення, звичайно, посипався, але луганці не реалізували інші свої численні моменти, що підвищує цінність гола Юрі.

Символічна збірна 28-го туру УПЛ