УКР РУС

Символічна збірна 25-го туру УПЛ

2 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє символічну збірну за підсумками 25-го туру УПЛ.

Воротар

Андрій Лунін (Зоря). Юний голкіпер Зорі пропустив від Шахтаря 3 голи, останній з яких – на совісті самого Андрія. Втім, протягом матчу він виконав величезний обсяг роботи і вберіг луганців від тотального погрому. Лунін тричі завадив забити Тайсону, двічі взяв удари Феррейри, а загалом у грі з лідером чемпіонату здійснив 7 сейвів. Вернидуб і Фонсека синхронно похвалили хлопця, днями чекаємо нових чуток про інтерес до Луніна від топ-клубів.

Захисники

Томаш Кендзьора (Динамо). Оборона Динамо проти Маріуполя зіграла далеко не ідеально, але Кендзьора на своєму фланзі виглядав впевненіше за партнерів і результативних помилок не припускався. Поляк запам'ятався хорошою роботою на чужій половині поля, де підтримував атаки (зокрема першу гольову – підготовчим пасом на Шапаренка) та виконував подачі у штрафний майданчик – одна з них призвела до голу Циганкова.

Давід Хочолава (Шахтар). Шахтар дуже добре відіграв із Зорею в кожній лінії. Луганці не мали можливості думати про атаку, а коли вибігали вперед – донеччани їх просто "з'їдали". Хочолава правильно вибирав позицію та не пускав суперників до м'яча, а також грамотно здійснював вихід з-під пресингу. Внаслідок зусиль Давіда та його партнерів Зоря буквально нічого не створила біля воріт Пятова.

Зоря – Шахтар – 0:3 – відео голів та огляд матчу

Темур Парцванія (Олімпік). "3-ій номер" Олімпіка виступив лідером захисту команди у протистоянні зі Сталлю. Парцванія протягом всієї зустрічі ефективно керував діями "олімпійців" у задній лінії та зупинив низку чужих атак. На відміну від всієї команди, Темур може занести нульову нічию собі в актив.

Богдан Бутко (Шахтар). Рідкісний випадок, коли Богдан не поступався в активності Ісмаїлі. У підсумку він зайняв насиджене місце (4 тури поспіль) бразильця в нашій символічній збірній зліва в обороні. Бутко постійно підключався до атак на володіння Зорі, з третьої спроби ідеально асистував Феррейрі, а наприкінці зустрічі заробив вилучення для Опанасенка.

Півзахисники

Віктор Циганков (Динамо). У цьому турі Віктор знову був одним з найкращих у складі Динамо. Кияни не продемонстрували якісної гри в матчі з Маріуполем, однак Циганков знайшов можливість вплинути на результат. Після кутового у виконанні лідера "біло-синіх" забив Шапаренко, а декілька хвилин потому Віктор сам майстерно розібрався в чужому штрафному майданчику та закріпив перевагу Динамо.

Маріуполь – Динамо – 2:3 – відео голів та огляд матчу

Микола Шапаренко (Динамо). Справжнім героєм маріупольського матчу став Шапаренко. 19-річний хавбек з'явився на полі в перерві та перевернув гру на користь Динамо. Завдяки його індивідуальним якостям гості відігралися і повели в рахунку. Спершу Микола хорошим пасом допоміг відзначитися Бєсєдіну, а потім красиво забив сам – з-за меж штрафного майданчика ударом в дотик у дальній кут.

Хорхе Карраскаль (Карпати). Ще одна окраса туру – на рахунку колумбійського легіонера Карпат. Карраскаль створив розкішний гол Чорноморцю, прокинувши м'яч поміж ніг Вагу в стилі Роналдінью. Здобутки Хорхе цим не обмежилися – він ще не раз технічно виходив на ударну позицію. Наприкінці матчу Санчес скористався його подачею, щоб забити дебютний гол за "левів".

Карпати – Чорноморець – 3:1 – відео голів та огляд матчу

Тайсон (Шахтар). Капітан "гірників" найактивніше створював проблеми захисту Зорі. Дриблінг, загострюючі передачі, багато ударів по воротах. Тайсон не прив'язувався до лівого флангу, а опоненти не могли його зупинити. Він розігнав і вдало завершив першу гольову атаку Шахтаря, а загалом міг забивати значно швидше та значно більше – на заваді став Лунін.

Нападники

Мар'ян Швед (Карпати). На рівні з Карраскалем Швед своєю грою змушує вірити у позитивне майбутнє Карпат. Цього вікенду Мар'ян вмикав швидкість і просто не помічав живих манекенів у формі Чорноморця. В одному з епізодів він прочитав розрізну передачу Ді Франко, зіграв на випередження та переправив м'яч у сітку.

Андрій Тотовицький (Маріуполь). Андрій відзначився дублем у воротах Динамо. Він вимушено вийшов на вістрі приазовських атак і цілком пристойно проявив себе. Відгукувався на передачі партнерів, загострював з глибини сам і змушував захисників помилятися. 2 голи – після ляпу Бойка та хаосу на кутовому – стали справедливою винагородою для Тотовицького.

Символічна збірна 24-го туру УПЛ