УКР РУС

Символічна збірна 23-го туру УПЛ

12 березня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє символічну збірну за підсумками 23-го туру УПЛ.

Воротар

Рустам Худжамов (Маріуполь). Голкіпер приазовців зберіг для команди важливий заліковий бал в матчі із Зорею. Наприкінці першого тайму Худжамов парирував удар Юрі, а потім і пенальті у виконанні Сіласа. У цьому поєдинку Маріуполь зробив ставку на оборону та рідко ходив вперед, тому цей пропущений гол в роздягальню міг зірвати план на гру та призвести до поразки.

Захисники

Джонатан (Сталь). У першому таймі проти Зірки Джонатан вільно почувався на фланзі, а безпосередньо перед перервою з великим ентузіазмом побіг у швидку контратаку Сталі. Він грамотно відчув епізод, вчасно змістився на 11-метрову позначку, куди прилетів пас від Задераки, та оформив друге в матчі взяття воріт.

Микита Бурда (Динамо). Протягом основної частини ігрового часу Верес не турбував оборону Динамо, але в останні десять хвилин затиснув киян в їхньому штрафному майданчику та мав шанси вирвати нічию. У цих епізодах декілька м’ячів "вичистив" Бурда, який вчасно увімкнувся і допоміг киянам зберегти переможний рахунок.

Динамо – Верес – 1:0 – відео гола та огляд матчу

Сергій Яворський (Маріуполь). Сергій на хорошому рівні відіграв проти Зорі. Тренерський штаб "чайок" обрав на матч захисну модель, тому на оборону команди здійснювався тиск. Маріупольці стримали грізну атаку суперника, а пара центрбеків ліквідувала чимало загрози власним воротам.

Ісмаїлі (Шахтар). Гру з Ворсклою бразилець звично для себе провів переважно на чужій половині поля. В Полтаві Ісмаїлі здійснив 15 обведень і віддав 7 гострих пасів – серйозні показники для крайнього захисника. Постійно тримав правий фланг оборони господарів у напрузі та виконав ключовий підготовчий пас на Бернарда, внаслідок чого Феррейра відкрив рахунок.

Півзахисники

Марлос (Шахтар). Найкращий гравець чемпіонату на цей момент. У грі з Ворсклою Марлос знову відмінно диригував атакою "гірників". Він віддав класний результативний пас на Феррейру, дриблінгом заробив пенальті і реалізував його, а також створив для партнерів ще декілька хороших шансів, які могли завершитися голом.

Артем Щедрий (Олімпік). Півзахисник виправдав свою появу в старті Олімпіка проти Карпат ефективними зміщеннями з флангу в центр. Щедрий створив другий гол "олімпійців", коли в штрафному майданчику суперника обігрався з Кісілем і викотив м’яч на Геннадія Пасіча. А в компенсований час "11 номер" донеччан відзначився сам, легко розібравшись з голкіпером.

Карпати – Олімпік – 0:3 – відео голів та огляд матчу

Руслан Кісіль (Олімпік). Ще один атакувальний хавбек Олімпіка, який попереду кував перемогу над львів'янами. Під завісу першого тайму Руслан завдяки швидкості та дриблінгу проскочив Чачуа та зайшов у штрафну площу, де змусив Сандохадзе сфолити, – пенальті і гол. Пізніше Кісіль вдало підіграв Щедрому, коли Пасіч подвоював перевагу донеччан.

Орест Кузик (Сталь). Лідер Сталі допоміг своїй команді обіграти Зірку, взявши участь у двох голах. Перший з них – персональна заслуга самого Кузика, який отримав м'яч на куті штрафного майданчика, ефектно обіграв опонента та влучив у ближню "шістку". Згодом Орест передачею на Задераку розігнав перспективну контратаку, після чого Джонатан забив переможний гол.

Нападники

Факундо Феррейра (Шахтар). Аргентинець двічі відзначився у воротах Ворскли: в падінні замкнув простріл Бернарда та в дотик перекинув м'яч через Шуста після пасу Марлоса. Цей дубль став для Феррейри 8 в сезоні. Форма Факундо вражає – 7 голів у 5 матчах 2018 року. Навряд чи щось йому завадить стати найкращим бомбардиром чемпіонату.

Артем Бєсєдін (Динамо). 21-річний форвард виправдовує довіру Олксандра Хацкевича – в матчі з Вересом він дуже багато працював. Артем часто зустрічався з м’ячем за межами штрафного майданчика, підігрував партнерам, роздавав гострі передачі та пробивав. У головному епізоді всього поєдинку Бєсєдін безстрашно пішов у підкат і, випередивши Бандуру, зі складної ситуації асистував Мораєсу.

Символічна збірна 22-го туру УПЛ