УКР РУС

Символічна збірна 21-го туру УПЛ

26 лютого 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє символічну збірну за підсумками 21-го туру УПЛ.

Воротар

Юрій Паньків (Олександрія). Голкіпер "містян" надійно відіграв проти Маріуполя. Паньків грамотно вибирав позицію та вчасно виходив на суперників. Головна його заслуга – виграна дуель у Чурка, який виходив сам на сам з воротарем. Юрій протягом всього поєдинку підказував захисникам та підчищав за ними.

Захисники

Олександр Тимчик (Зоря). 21-річний захисник продовжує прогресувати. Олександр провів другий матч за Зорю і знову справив дуже позитивне враження. Як в обороні, так і в атаці. Спершу ліквідував гостроту в єдиному небезпечному моменті Ворскли – не пустив м'яч до Ребенка після удару Кобахідзе. Ну а потім вирізав хорошу подачу в чужий штрафний майданчик, з якою не впорався Шуст. Наслідком став гол Гордієнка – Зоря повела в рахунку.

Зоря – Ворскла – 3:0 – відео голів та огляд матчу

Андрій Гітченко (Олександрія). Центрбек Олександрії доклав багато зусиль, щоб атаки Маріуполя зупинялися за крок від цілі. Гітченко завадив нормально пробити Борячуку та вибив м'яч, що котився в порожні ворота після удару Чурка. Капітану доводилося регулярно страхувати свого партнера по центру оборони Бухала, який поки що лише звикає до Прем'єр-ліги. Навіть коли Бухал виривав для команди перемогу, Гітченко також був поруч і готувався проштовхнути м'яч у сітку.

Ісмаїлі (Шахтар). У матчі з Зіркою бразильський фулбек грав у своє задоволення. Проти такого суперника він не боявся залишати зону в обороні, тому постійно підтримував атаки на чужій половині поля. У першому таймі Ісмаїлі двічі асистував партнерам у фірмовому стилі на дальню стійку – простріл на Коваленка та навіс на Феррейру.

Півзахисники

Марлос (Шахтар). Цього вікенду латиноамериканський українець не дотягнув до свого суперефективного виступу в минулому турі, але також результативно попрацював. Він забив два голи у ворота Зірки після зміщень у центр. Клас Марлоса дозволяє йому почуватися в таких матчах, як на тренуванні.

Роман Карасюк (Верес). Моменти Динамо в матчі з Вересом можна порахувати на пальцях однієї руки. Причина не тільки в поганих кондиціях киян і грі в нерівних складах, а й у непоступливості рівненського центра поля, де важливою фігурою був Карасюк. Бонусом на користь Романа стала його розкішна дальня передача через півполя, яка призвела до першого гола "народного клубу".

Верес – Динамо – 3:1 – відео голів та огляд матчу

Руслан Кісіль (Олімпік). Хавбек Олімпіка з'явився на полі в середині другого тайму поєдинку проти Сталі та встиг зробити два переможні голи. Вже через хвилину після виходу на заміну Кісіль забив, відмінно розібравшись на дальній стійці під час розіграшу кутового. Ще деякий час по тому джокер Романа Санжара накрутив Джонатана та заробив пенальті.

Руслан Степанюк (Верес). Герой сенсаційної перемоги рівнян над Динамо. Через Степанюка проходили практично всі атаки Вереса. Руслан забив гол, класним пасом спровокував пенальті, вдало поборовся під час першого результативного наступу та влучив у стійку. "Динамівці" не могли його зупинити без фолу: Кадар і Бурда на ньому заробили жовті картки, а для Микити вона стала другою.

Шахтар – Зірка – 5:0 – відео голів та огляд матчу

Тайсон (Шахтар). Капітан Шахтаря взяв участь у чотирьох гольових атаках "гірників" на володіння Зірки. Що цікаво, по два рази в ідентичному стилі. У першій і четвертій він тонкими передачами вивів на голи Феррейру та Марлоса, а в другій та п'ятій – виступив "другим асистентом", класно закидаючи на хід Ісмаїлі.

Нападники

Станіслав Куліш (Верес). Куліш відкрив рахунок у матчі з Динамо. Так, Морозюк зробив розкішний подарунок, однак ним ще потрібно було скористатися. Форвард Вереса перервав слабкий пас Миколи на голкіпера, поклав на газон Рудька та закотив м'яч у порожні ворота. Згодом Куліш заробив пенальті для своєї команди та вилучення для Ротаня. Нехай епізод суперечливий, але заслуг Станіслава це знову ж таки не применшує.

Юрі (Зоря). Бразилець забив Ворсклі ефектний гол бісіклетою, який вже став окрасою нашого чемпіонату. Однак користь від Юрі в битві за третє місце не обмежилася одним взяттям воріт. Він намагався загострювати, постійно шукав варіанти для зустрічі з м'ячем, виконав чималий обсяг роботи в передній лінії Зорі.

Символічна збірна 20-го туру УПЛ