УКР РУС

Символічна збірна 16-го туру УПЛ

20 листопада 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє символічну збірну за підсумками 16-го туру УПЛ.

Воротар

Герман Пеньков (Сталь). Голкіпер Сталі в другому матчі поспіль робить великий вклад у здобутий командою заліковий бал. Ворскла створила багато хороших моментів, однак Пеньков тривалий час втримував свої ворота "на замку". Парирував гострі удари Чеснакова та Коломойця, добре грав не лише на лінії, а й на виходах. Додамо, що потрапляння в символічну збірну не менше заслужили Худжамов і Лунін.

Захисники

Микола Морозюк (Динамо). Новоспечений капітан Динамо повернувся на фланг оборони, але продовжив ефективно діяти попереду. Проти Зірки Морозюк регулярно підключався до атак і споряджав партнерів гострими подачами, дві з яких стали гольовими. М'яч після його навісу з кутового транзитом через голову Мбокані та ногу захисника перший раз влетів у ворота Паста. До другого голу також призвела фірмова подача Миколи на Мбокані – вийшло ще красивіше.

Сергій Яворський (Маріуполь). Карпати створили чимало моментів у володіннях Худжамова, однак оборона приазовців за допомогою надійної гри воротаря не дозволила супернику забити. Яворський загалом відіграв без явних провалів, а в одному з епізодів у відчайдушному підкаті врятував Маріуполь від вірного голу Гладкого.

Верес встановив рекорд УПЛ за кількістю нічиїх поспіль

Василь Кобін (Верес). Лідер нинішнього Вереса розпочинав поєдинок проти Зорі на фланзі півзахисту, де він непогано працював на атаку. Однак надовго повернутися в середню лінію Кобіну не судилося – травма Борзенка і вилучення Іщенка змусили його догравати матч взагалі в центрі оборони. Закарпатівець на досвіді допоміг команді зберегти нічию.

Андрій Бацула (Олександрія). Дві передачі Бацули призвели до двох голів Шахтарю. Під час першого взяття воріт Бацула класно підтримав реактивний контрвипад і безпосередньо асистував Полярусу, а під час другого – Грицук продовжив подачу Андрія на того ж таки Поляруса, який ще раз засмутив "гірників".

Півзахисники

Владислав Кабаєв (Зоря). Молодий хавбек у матчі проти Вереса відмінно скористався отриманим від Юрія Вернидуба шансом. Відсутність цупкого Сімініна дала змогу Кабаєву повністю господарювати на бровці. Вчергове накрутивши Западню, Владислав гостро прострілив у центр штрафного майданчика рівнян, звідки відзначився Громов.

Володимир Чеснаков (Ворскла). Ворскла з величезним запалом зі стартових хвилин притиснула Сталь і почала створювати шанси. Найбільше бажання проявляв капітан полтавців, який постійно підтримував атаки і намагався бути в центрі уваги. Чеснаков на початку матчу мав два моменти – завадив відзначитися Пеньков, а потім Володимир чудово вивів на ударну позицію Коломойця – знову грамотно зіграв голкіпер "сталеварів".

Ткачук: У матчі з Ворсклою нам пощастило

Кирило Ковалець (Чорноморець). Ковалець вчора став справжнім жахом воротаря Олімпіка. З першим дальнім пострілом хавбека Махарадзе впорався, але він все ж підстеріг етнічного грузина на помилці та зряче послав м'яч у незахищений ближній кут. Кирило добре виконував і прямі обов'язки щодо стримування атак суперника. В цьому аспекті відмінно зіграв увесь Чорноморець.

Сергій Болбат (Маріуполь). 24-річний хавбек забив єдиний гол у протистоянні з Карпатами, чим приніс Маріуполю довгоочікувану перемогу. У гольовій атаці Болбат отримав м'яч на лівому фланзі, змістився в центр, протягнув його до штрафного майданчика "левів" та невідпорно пробив у кут.

Нападники

Дьємерсі Мбокані (Динамо). Провідний форвард киян не забивав майже місяць, а в матчі проти Зірки його прорвало. Конголезець не лише постійно пропонував себе та відкривався під м'яч, а й вміло завершував атаки. У першому таймі, коли його команда цілком домінувала над суперником, Мбокані був одним із найпомітніших на полі. У підсумку це дало результат – після двох подач Морозюка він двічі відзначився головою, нехай один з голів і можна розділили на пару з захисником.

Шапаренко дебютував за Динамо, а Мбокані відзначився 4-м дублем

Артем Полярус (Олександрія). Артем дублем у ворота Шахтаря сповна виправдав довіру Володимира Шарана. Наставник "містян" несподівано випустив Поляруса на вістрі атаки, але, можна з впевненістю сказати, не пошкодував про це рішення. Артем спершу "розмочив" ворота чемпіона, поставивши останній акорд у швидкій контратаці, а згодом, розвернувшись у чужому штрафному майданчику, зафіксував остаточний сенсаційний рахунок на користь Олександрії.

Символічна збірна 15-го туру УПЛ