УКР РУС

Символічна збірна 13 туру УПЛ

31 жовтня 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

До вашої уваги символічна збірна найкращих гравців 13-го туру української Прем'єр-ліги за версією "Футбол 24".

Воротар

Андрій Лунін ("Дніпро"). 17-річний голкіпер "Дніпра" відіграв уже третій поспіль матч в чемпіонаті. У матчі проти "Сталі" молодий воротар все ж пропустив гол. Але в тому епізоді він був безсилий: Комваліус потужно пробив головою з кількох метрів. У інших же моментах Лунін виглядав не по роках спокійно та холоднокровно. Особливо запам’ятався його сейв у першому таймі, коли після рикошета від Адамюка м’яч опускався йому за спину, але Андрій таки зумів зреагувати і врятувати команду.

Захисники

Микола Морозюк ("Динамо"). Морозюк останнім часом не завжди опиняється у стартовому складі "Динамо", тому матч з "Карпатами" йому було важливо відіграти на хорошому рівні. І це правому захиснику вдалось. Він непогано грав як при оборонних, так і при атакувальних діях. А гол зі штрафного у кінцівці матчу, хай забитий і з незначним рикошетом, став прикрасою матчу.

Домагой Віда ("Динамо"). Хорватський центральний захисник після кількох відверто не найкращих своїх матчів відіграв спокійно і впевнено проти "Карпат". Крім захисних функцій, як завжди, не забував підключатись і до атак, де він завжди становить небезпеку для суперника під час стандартних положень. Цього разу він не залишився без забитого голу, класно замкнувши подачу з кутового у першому таймі.

Олександр Сваток ("Дніпро"). Молодий центрбек "Дніпра", який став основним у цьому сезоні, провів дуже впевнений матч проти "Сталі". Часто вигравав боротьбу у більш потужного Комваліуса (в моменті з голом нападника його тримав Лопирьонок) завдяки добре обраній позиції, підстраховував партнерів. Можна сказати, що Сваток перетворюється в лідера захисту своєї команди, і в цій грі проявив свої найкращі якості.

Ісмаїлі ("Шахтар"). Увесь матч проти "Чорноморця" створював необхідний темп на своєму фланзі: активно підключався до атак, знаходив вільні зони, прострілював. Як наслідок зробив гольову передачу на Дентінью. Враховуючи те, що одесити вкрай рідко атакували, Ісмаїлі діяв досить високо. Тому окрім атакувальних дій, високо зустрічав і пресингував опонентів, змушуючи гостей помилятись і втрачати м’яч.

Півзахисники

Іван Петряк ("Зоря"). У півзахисника "Зорі" був певний спад у грі, але саме проти "Зірки" він відіграв добре. А гол став логічною ілюстрацією його активності. Петряк запресингував Айтора Фернандеса, перехопив у нього м’яч і хорошим ударом відкрив рахунок у матчі. Іван непогано відпрацьовував як на оборону, так і на атаку, і може бути задоволений своєю формою напередодні важливого матчу в Лізі Європи проти "Фейєнорда".

Дмитро Гречишкін ("Зоря"). Центральний півзахисник "Зорі" добре справився зі своїми обов’язками у переможному матчі із "Зіркою". Непогано зв’язував гру команди, не дозволяв розгулятись півзахисникам гостей. Забезпечив перевагу "Зорі" у центрі поля, діяв солідно та грамотно. Вернидуб може бути задоволений рівнем, який показав Дмитро проти "Зірки".

Павло Оріховський ("Динамо"). Молодий півзахисник несподівано отримав місце у стартовому складі у матчі проти "Карпат", але відіграв упевнено та продуктивно. Додавав мобільності півзахисту та зробив дві результативні дії. Спочатку перехопив м’яч у центрі поля, записавши при цьому гольовий пас на Артема Бесєдіна. А наприкінці гри вдало відкрився у штрафному суперника, замкнувши простріл Буяльського. Чудовий дебют у старті для Павла.

Бернард ("Шахтар"). У матчі проти "Чорноморця" бразилець був найактивнішим гравцем, поки перебував на полі. Чудово демонстрував свої найкращі якості: швидкість і креатив. Приймав нестандартні та несподівані для захисників суперника рішення. Бернард хорошими передачами знаходив партнерів та кілька разів небезпечно пробивав: один з його ударів навіть потрапив у стійку.

Нападники

Артем Бєсєдін ("Динамо"). Отримавши від Реброва місце у стартовому складі у суботньому матчі з "Карпатами", забив свій перший гол за основу: йому вдався прицільний удар з-за меж штрафного майданчика. Крім цього, виконав багато бігової роботи, пресингував і чинив тиск на захисників львівського клубу. Намагався підігрувати партнерам. В цілому, показав, що заслуговує на довіру від тренера, принаймні, в матчах УПЛ.

Роман Яремчук ("Олександрія"). У матчі проти "Ворскли" Яремчук забив найшвидший гол в історії чемпіонатів України. Він скористався помилкою Дитятьєва, який погано обробив м’яч, і, обігравши воротаря, уже на 8-й секунді відкрив рахунок. Більше того, нападник активно діяв упродовж всієї гри та оформив дубль, випередивши захисника та розстрілявши ворота після подачі Пономаря. Проте навіть його два голи не допомогли команді перемогти.

Як відмовити "Байєру" заради "Динамо". 10 цікавих фактів про Романа Яремчука

Символічна збірна 12 туру УПЛ