УКР РУС

Символічна збірна 11 туру УПЛ

17 жовтня 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

До вашої уваги символічна збірна найкращих гравців 11-го туру української Прем'єр-ліги за версією "Футбол 24".

Воротар

Заурі Махарадзе ("Олімпік"). Воротар "Олімпіка" став одним із творців історичної першої нічиєї своєї команди у матчі проти "Шахтаря". Команда Фонсеки завдала 9 ударів у ствір воріт Махарадзе. І з усіма ними він чудово впорався, подекуди проявляючи неймовірну реакцію після рикошетів або ударів впритул. Навіть у моменті з пропущеним голом він спочатку зреагував на удар Кучера з кількох метрів, а Ордець розстрілював уже фактично порожні ворота.

Захисники

Станіслав Микицей ("Олександрія"). Правий захисник олександрійців, як і вся команда, провів хороший матч проти "Сталі". Відпрацьовував на обидвох половинах поля. Надійно діяв у захисті, майже нічого не дозволяючи створити опонентам з його флангу. До того ж, наприкінці матчу чергове підключення до атаки завершилося гольовим пасом на Куліша.

Іван Ордець ("Шахтар"). Проти "Олімпіка" центральний захисник провів черговий якісний поєдинок. Здається, що Ордець став діяти ще більш впевнено після того, як зіграв два матчі в основі збірної України. Він вдало справлявся з оборонною роботою та, більше того, добре зіграв біля чужих воріт, забивши гол.

Рафаел Форстер ("Зоря"). Центрбек "Зорі" видав надійний матч в обороні. Цього разу луганці знову не пропустили. І Форстер став однією з головних причин гри "на нуль". Крім того, бразильський захисник якісно підключався на стандарти біля воріт суперника. А пенальті у цьому матчі довірили пробити саме йому – він свій шанс використав, забивши гол, після якого "Волині" вже було вкрай важко відігратися.

Едуард Соболь ("Зоря"). Лівий захисник луганців, як зазвичай, провів хороший поєдинок і у захисті, і в атаці. В моменті з першим голом своєї команди Соболь видав блискучий прохід по флангу, змістився у центр та видав тонку передачу в штрафну. Безпомилково діяв на своїй половині поля. Видно, що місце в старті національної збірної йде йому лише на користь.

Півзахисники

Олександр Караваєв ("Зоря"). Окрилений чудовим виходом на заміну в матчі Україна – Косово, правий півзахисник "Зорі" був одним із найнебезпечніших у матчі проти "Волині". Олександр часто на швидкості проходив суперників, робив небезпечні простріли та подачі, створюючи чудові нагоди для партнерів по команді. Заробив пенальті.

Артем Філімонов ("Чорноморець"). Опорник та капітан одеситів проявив спражні лідерські якості та не дозволяв розгулятися динамівцям у центрі півзахисту. Філімонов вдало підстраховував партнерів, робив перехоплення та багато "чорнової" роботи. Своєю працездатністю допоміг команді на рівних протистояти "Динамо".

Андрій Богданов ("Олімпік"). Центральний півзахисник "Олімпіка" у матчі проти "Шахтаря" виконував схожі функції, що і Філімонов проти "Динамо". І це йому вдалось. Богданов забезпечував компактність у центрі поля, не дозволяв Фреду вести гру "гірників". Міг відзначитись у першому таймі, але зі своєї робочої позиції пробив вище воріт.

Володимир Костевич ("Карпати"). Лівий півзахисник провів впевнену гру проти "Дніпра". Костевич тримав у напрузі Адамюка на фланзі. Добре взаємодіяв із молодим Кравцем, звільняв зони для нього та сам загострював ситуацію під час контратак свого клубу.

Нападники

Густаво Бланко-Лещук ("Карпати"). Нападник львів’ян продемонстрував свої найкращі якості у грі проти "Дніпра". Часто вигравав верхові м’ячі, підігрував партнерам. Забив, вдало обравши позицію та перегравши суперника на другому поверсі. Цей гол став для нього четвертим у сезоні, що дозволило Бланко-Лещуку вийти на друге (хоч і не одноосібне) місце в бомбардирському заліку.

Жуніор Мораєс ("Динамо"). Бразилець перебуває у хорошій формі. У матчі проти "Чорноморця" він був ледь не єдиним у складі своєї команди, хто зміг показати свої найкращі якості: забив гол, прекрасно зорієнтувавшись у штрафному суперника, постійно пресингував та тримав у напрузі захисників "Чорноморця".

Символічна збірна 10 туру УПЛ