УКР РУС

Симоненко: Було боляче дивитись на гру збірної України

17 вересня 2011 Читать на русском

Захисник київського "Арсеналу" відповів на актуальні питання стосовно останніх матчів "канонірів".

- Сергію, вітаю з врученням капітанської пов'язки. Які відчуття ти пережив у Харкові під час матчу з "Металістом"?

- Дякую, але капітаном "Арсеналу" є Максим Шацьких. Мені ж пов'язку довірили тільки в окремо взятому матчі. Оскільки в цій ролі я виступав вперше, то можу лише сказати, що відчував підвищену відповідальність. Але в цілому мені сподобалося. Сподіваюся, з капітанською пов'язкою зіграв не в останній раз в кар'єрі.

- Матч з "Металістом" завершив цикл поєдинків з грандами вітчизняного футболу. Команда може собою пишатися?

- Ні. Пишатися можна буде, якщо ми виконаємо завдання на сезон. Тим більше, в цьому ігровому відрізку ми набрали лише три очки. От якби в поєдинках з "Дніпром", "Шахтарем" і "Металістом" здобули перемоги, а не нічиї, то були б повністю задоволеними. А так, нам доведеться ще багато попрацювати.

- Яка з цих зустрічей далася "Арсеналу" найбільш важко?

- Напевно, з "Динамо". Але в ній я участі не брав через дискваліфікацію. З тих же, в яких я грав, відзначу матч з "Шахтарем". Адже в ньому ми діяли краще чемпіона України, але поступалися йому в рахунку, а потім все ж зуміли відновити рівновагу. Було дуже цікаво.

- А як тобі старт "гірників" у Лізі чемпіонів?

- Вважаю, якби не вилучення Ракицького - "Шахтар" точно не програв би. Ліга чемпіонів - не чемпіонат України, де "гірники" навіть у меншості можуть досягати потрібного їм результату. Рівень команд-учасниць ЛЧ і "Порту" зокрема дуже високий, тому настільки ж висока ціна кожної помилки.

- Повернімося до матчів з лідерами Прем'єр-ліги. За рахунок чого "Арсенал", в попередніх сезонах стабільно поступався цим командам, раптом став брати очки?

- Не знаю. Напевно, змінилася наша гра. Хоча ми й раніше, пам'ятаю, перемагали "Дніпро" з "Металістом", та й з "Шахтарем" очки ділили. Але зараз, вважаю, команда виступає значно стабільніше, тому й результат не змусив себе чекати.

- Згадана тобою стабільність дала збій в домашній зустрічі з "Таврією" ...

- Та й з "Динамо" ми теж зіграли не кращим чином. Начебто налаштовувалися, старалися, але виступили погано - це факт. Хоча кримчанам ми як мінімум не програли б, якби не призначення "смішного" пенальті в наші ворота і не видалення Хомина. Але сталося те, що сталося ...

- Новобранці, що поповнили "Арсенал" у літнє трансферне вікно, вже освоїлися в колективі?

- Думаю, так. У нашій команді з адаптацією ні в кого проблем не виникає. Атмосфера в колективі, що треба.

- Серед новачків є і захисники, в тому числі центральні. Незважаючи на це, в матчі з "Металістом" в пару до тебе відрядили півзахисника Богданова.

- Так, це ноу-хау від Леоніда Кучука. Наставник на тренувальних заняттях напередодні харківського поєдинку вирішив спробувати використовувати Андрія на місці центрбека. Ну а потім перевірив його в це амплуа, як кажуть, в бойових умовах.

- Наступним суперником "канонірів" виступить "Олександрія". Що можеш сказати про клуб з Кіровоградщини?

- Це дуже добротна команда, яка в першу чергу сильна колективними діями. Подивившись кілька записів матчів "Олександрії", можу констатувати, що легкої прогулянки у нас не вийде. Тому потрібно серйозно налаштуватися на суперника і діяти з максимальною концентрацією.

- Чекаєш, що цього разу трибуни будуть заповнені більше, ніж у попередніх домашніх поєдинках "Арсеналу"?

- Я дуже на це сподіваюся. Хочу запросити шанувальників нашої команди у неділю на стадіон "Динамо" імені Валерія Лобановського. Востаннє в Києві ми перемагали ще в травні. Щоб перервати настільки неприємну серію, нам просто необхідна підтримка вболівальників.

- Яке місце в турнірній таблиці задовольнило б тебе після закінчення першої частини першості?

- Хотілося б бути, звичайно, вгорі, на четвертому-п'ятому місці, наприклад. Тим більше що календар цілком дозволяє це зробити. Все в наших руках.

- Давай поговоримо про збірну. У національну команду тебе викликав саме Олег Блохін. Як оціниш останні виступи команди і чи сподіваєшся, що тренерський штаб зацікавиться в твоїх послугах?

- Мені, якщо чесно, було боляче дивитися на гру, яку демонструвала збірна Україна в останніх матчах.

А що стосується виклику виконавців до табору національної команди, то це цілком прерогатива тренерського штабу, який, напевно, стежить за колом кандидатів до збірної. Якщо хтось із них певний відрізок часу буде демонструвати стабільні виступи, то, швидше за все, дочекається запрошення. Тренери ж не вороги собі.